Gündem
  • 25.1.2014 14:30

Cemaatin bir sarayı daha ortaya çıktı

ABD'de çiftliği, Ankara'da sarayı olan Fethullah Gülen için şimdi de Bursa'da temeller atıldı. İşadamı Sami Şentürkler, Gülen için 17 dönümlük alana Uludağ ve Marmara Denizi manzaralı görkemli bir saray yaptırdı...

ABD'nin Pensilvanya kentindeki bir malikanede kalan Fethullah Gülen, inşaat sektörünü hareketlendirdi. Önce işadamı Akın İpek, "Bir tebessümüne malvarlığımı bağışlarım" dediği Gülen için Ankara Gölbaşı'na bağlı İncek semtinde bir saray yaptırdı. 15 dönümlük arazi üzerine yapılan saray, gündemi sarstı. Ancak Akın İpek 30 milyon TL harcanan "çiftliği" annesi için yaptırdığını açıkladı.

İNŞAATINA 3 YIL ÖNCE BAŞLANDI
İpek'in saray hizmeti bomba etkisi yaratırken Gülen için Bursa'da da benzer bir çalışma vardı. Cemaate yakınlığıyla tanınan Şentürkler Otomotiv Makine Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin patronu Sami Şentürkler, 3 yıl önce Gülen için araziye çıktı. Bademli'de Uludağ ve Marmara Denizi manzaralı olan 17 dönümlük bir arsayı satın aldı.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU BİLE VAR
Ardından da inşaatın temellerini attı. Ve 3 yıl önce inşaatına başlanan saray tamamlandı. Saraya Gülen için 250 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bile yapıldı. Toplam 3 kattan oluşan yapının toplam kapalı alanı 3 bin 600 metrekareyi buldu. Bademli sakinleri malikaneye şaşırıp kalırken Sami Şentürkler de Bursa'da, "Bademli'deki malikaneyi Fethullah Gülen ülkeye döndüğünde kalması için yaptırdım" demeye başladı. Tapusu Sami ve Mehmet Şentürkler kardeşlere ait olan malikanede ise şu anda sadece güvenlikçiler ile yapının bakımından sorumlu olan görevliler var.

SON TWEETİ İPEK'İN SÖZLERİ
Şentürkler Holding, 11 ayrı otomobil markasının distribütörlüğünün yanı sıra, inşaat, taş ocağı ve iş makineleri, tekstil, ev tekstili, araba kiralama, turizm sektörlerinde de faaliyet yürütüyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk, yaşanan süreçte Twitter hesabından Fethullah Gülen'e verdiği destekle de dikkat çekiyor. Şentürk, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in "Fethullah Gülen'in bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" sözlerini retweet yaptı. Süreçte hemşehrisi Erdoğan Bayraktar'a da destek çıkan Şahin, "Ne kadar pres yapıldı ki, bakan bakanlığı da vekilliği de bıraktı", "Karadenizli mert olur. Helal sana Bayraktar...." cümlelerini paylaştı.

KENTİN EN PAHALISI
Sarayın yapıldığı alanın Bursa'da benzeri yok. Hem Uludağ hem de Marmara Denizi'ni gören malikanenin bulunduğu yer kentin en pahalı arsalarından. Planlarda 12 bin metrekare görünen arsaya belediyenin park alanının da dahil edilmesiyle 17 dönümlük bir arazi elde edilmiş. Park olarak görülen alana ise spor sahası yapıldı. Sadece villa tarzı evlerin yapıldığı Bademli semtinin üst taraflarında, zeytin bahçelerinin arasında yer alan devasa yapı, yüksek duvarlarla çevrili olduğu için dışarıdan fark edilemiyor. Ancak gökyüzünden bakınca heybeti gün yüzüne çıkıyor.

BAŞKANLIK ÇAKMASI
Fethullah Gülen için yapılan milyonlarca TL'lik sarayların ortak bir özelliği var. Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı malikane ile Ankara ve Bursa'daki sarayları, ABD Başkanlık Binası'nın adeta birebir kopyası. Zira "Tek göz odada yaşıyorum" diyen Gülen'in saraylarının girişinde ABD başkanlarının ikametgahında olduğu gibi 4 mermer sütun bulunuyor. Ayrıca malikanelerin önünde tıpkı Beyaz Saray'da olduğu gibi bir süs havuzu bulunuyor.

TUNA ÇAM/ TAKVİM GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:12

İLGİLİ HABERLER