Gündem
  • 17.6.2014 11:08

Cemaatin polislerine polis baskını

Başlatılan operasyon kapsamında aralarında polislerin de olduğu 15 şüpheli hakkında casusluk şüphesi ile arama ve gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapıldığı belirtiliyor.   

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makam aracı ve çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Savcı Duran Çetin, operasyon talimatı verdi.
Başlatılan operasyon kapsamında aralarında polislerin de olduğu 15 şüpheli hakkında casusluk şüphesi ile arama ve gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polisin 12 adrese baskın yaptığı öğrenildi.

BAŞBAKAN'IN ESKİ KORUMA MÜDÜRÜ DE ŞÜPHELİ

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapıldığı belirtilirken Başbakan'ın eski Koruma Müdürü Z.B. ve Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.Y'nin de 15 şüpheli arasında yer aldığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan’ın eski Koruma Müdürü Z.B. gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında evinde yapılan aramanın tamamlanmasın ardından Z.B. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Operasyon Erzurum’a sıçradı
Yorum Ekle Başbakan Erdoğan’ın ofisi ve evine yerleştirilen böceklerle ilgili Ankara’da sürdürülen operasyon kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli Sedat Zavar’ın adresinde arama yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum emniyetinde, amir rütbesiyle görev yapan Sedat Zavar’ın evi ile müdürlükteki ofisine, Ankara’daki operasyon çerçevesinde baskın düzenlendi. Sedat Zavar’ın izinli olduğu ancak hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Uzun süre Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Sedat Zavar, Ankara’daki böcek operasyonu nedeniyle, “şüpheli” konumdaydı. Genel Müdürlük kararıyla görev yeri değiştirilen S.Z., son operasyonla gözaltına alınacak polisler arasına girdi.

Ev ofisinde yapılan aramada ele geçirilen bazı dökümanlar Ankara’ya gönderilirken, bu kapsamda başka operasyonların da olabileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER