Gündem
  • 31.8.2013 14:29

Cemaatleri böyle fişlemişler!..

Genelkurmay, MİT'e yazı yazarak tarikatler, cemaatler ve ismi belirlenen 56 kişi hakkında hem fotoğraf hem bilgi istemiş.

Pazartesi günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması yapılacak 28 Şubat post modern darbesiyle ilgili dava öncesinde iddianame eklerine ulaştık. 28 Şubat döneminde Genelkurmay ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arasındaki yazışmalar ilk defa ortaya çıktı.

Belgelere göre; Genelkurmay, MİT'e yazı yazarak Milli Görüş, tarikatlar, cemaatler ve ismi belirlenen 56 kişi hakkında hem fotoğraf hem bilgi istiyor. Bunun yanı sıra 28 Şubat sürecinde MGK tarafından alınan kararların Milli Görüş camiasında nasıl yankılandığı soruluyor.

MİT de Milli Görüş, cemaat, tarikat ve “İslami sermaye” olarak adlandırdığı firmalarla ilgili bilgileri şemalar hazırlayarak yeniden karargâha gönderiyor. Birçok gruba mensup olduğu ifade edilen kişiler hakkında bir liste de yine MİT tarafından hazırlanılıyor. Öte yandan, o dönemde 27.01.1997 tarihli belge aracılığıyla TSK ile ilgili haber yapan 10 basın mensubunun telefon numarası ve bu gazetecilere ait  telefon kayıtları da karargaha gönderiliyor.

31 Mart 1997 tarihli MİT antetli belgede ise, “İslamcı unsurların MGK kararlarına ilişkin tutumları” başlıklı belge dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı  Süleyman Demirel ve Genelkurmay'a gönderilen belgede, “Milli Görüş organizasyonu ve genel merkezinin 28 Şubat 1997 alınan kararları TBMM gündemine taşıma çabaları paralelinde, ilgili kanunun kabulünde oy kullanacak olan siyasi parti ve milletvekillerini halkın gözünde küçük düşürmek için bir dizi çalışma yapmayı hedeflediği öğrenilmiştir” deniliyor.

Belgede “İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının kapatılmasına ilişkin kararların Milli Görüş ve siyasi organizasyonu tarafından kesinlikle kabul edilmeyeceği ve gerekirse koalisyon hükümetinden çekilecekleri ifade edilmektedir” şeklinde bilgi notu yer alıyor. Arzu YILDIZ/TÜRKİYE GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER