Gündem
  • 23.10.2018 09:32

Cemal Kaşıkçı için çalıştığı kurumdan istifa etti

Londra'dan yayın yapan Suudi Arabistan destekli Eş-Şark el-Avsat gazetesi yazarlarından Filistinli Rabi el-Medhun, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi yönetiminin dahlinin olması nedeniyle çalıştığı kurumdan istifa etti.

Eş-Şark el-Avsat gazetesi yazarlarından Filistinli Rabi el-Medhun, Facebook sayfasından "Kaşıkçı beni emekliliğe sevk ediyor" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Çoğunluğunu Filistin meselesi sorumlusu olarak  geçirdiğim 18 yılın ardından bugün, Londra'daki Eş-Şark el-Avsat gazetesindeki  görevimden istifa ettim." ifadesini kullandı.

Meslek hayatını dostları ve iş arkadaşlarıyla 8 ay sonra yapmayı  planladığı bir kutlamayla noktalamayı hayal ettiğini belirten Medhun, 2 Ekim'de  meydana gelen olayın her şeye son verdiğini kaydetti.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi şok edici

"Sakin ve huzurlu bir emekliliğe hazırlanırken her şey altüst oldu.  Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi, şok edici, korkunç, acı verici, çirkin ve benzeri  görülmemiş bir şeydi." ifadelerine yer veren Medhun, Kaşıkçı'nın öldürülmesini  planlayan ya da buna ortak olanların işlediği suçla orantılı olarak  cezalandırılmayı hak ettiğini vurguladı.

Gazete yetkilileri, Medhun'un istifasıyla ilgili henüz açıklama  yapmadı.

Aynı zamanda roman yazarı olan Medhun, bu alanda "Mesair: Holokost  ve Nekbe Konçertosu" isimli eseriyle 2016'da 9. Uluslararası Arap Romanı Ödülü'nü  kazanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2018 09:33

İLGİLİ HABERLER