Gündem
  • 9.8.2022 09:58

Cemevi Başkanına saldıran 9 kişi yakalandı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıda yeni gelişme..Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldıranları yakalamak için özel ekip kurmuştu. Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Selami Sarıtaş’a yönelik Saldırı Muharrem ayı programı dönüşünde Orhantepe Mahallesi’ndeki evinin önünde yaşandı. Kamera kayıtlarına göre daha önce de sokakta keşif yaptıkları iddia edilen motosikletli iki kişi, 5 Ağustos akşamı saat 22.00 sıralarında otomobiliyle eve dönen Selami Sarıtaş’a adres sorma bahanesiyle yaklaştı. Saldırganlardan biri çalışır haldeki motosiklette beklerken, diğeri otomobilin yanına yanaşarak adres sordu.

Selami Sarıtaş saldırıyı şöyle anlattı: “Arkadaki indi yanıma geldi. ‘15 numara neresi?’ diye sordu. Geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Yaralandım. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız.”

Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş yaşananları anlattı 

Kartal’da evinin önünde motosikletli 2 kişi tarafından saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, yaşadığı o anları anlattı. Başkan Sarıtaş, "Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız" dedi.

Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Selami Sarıtaş, dün akşam saatlerinde Kartal Cemevi’ndeki Muharrem Ayı programından döndüğü sırada, Orhangazi Mahallesi’ndeki evinin önünde motosikletli, kasklı 2 kişi tarafından saldırıya uğramış, saldırganlar, daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı. Genel sağlık durumu iyi olan Başkan Sarıtaş, yaşadığı o anları anlattı. Öte yandan saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’ın evinin önünde polis ekiplerinin beklediği görüldü.

"BANA HAKARET, KÜFÜR EDEREK YUMRUK ATTI"

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, "Motosikletli karşı yönden geldi. Süratim yavaştı. Motosikletli önüme kırdı. Bende durmak zorunda kaldım. Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi. Arkadaki indi yanıma geldi. ’15 numara neresi?’ diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştı. Açamadı kapıyı. Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Bende yaralandım. Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

SALDIRI TALİMATI VERDİ 

Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y’yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu.

A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin azmettirdiği ortaya çıkardı. N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından azmettirici N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı.  Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu kaydedildi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2022 11:54

İLGİLİ HABERLER