Asayiş
  • 31.7.2009 00:00

CEM'İN YERİ TESPİT EDİLDİ Mİ?..

İlanda arayan kişilerin de isimlerinin saklı tutulacağı belirtildi.

Duyuruda şu bilgiler yer aldı; " Türkiye'de reşit olmayan kıza tecavüze ederek öldürdüğü iddia edilen Türkiye vatandaşı saklanmış olabilir"

Mart 2009 yılında Türkiye vatandaşı Cem Mehmet Nida Garipoğlu tanıdığı reşit olmayan bir kıza karşı korkunç cinayet işlemiştir. Bayanın parçalanan vücudu Türkiye güvenlik güçlerince bir çöp kutusunda bulunmuştur. Daha sonra bayana tecavüz edildiği de ortaya çıkarıldı.

Cinayetin ardından 18 yaşındaki genç ortalıktan kayboldu. Onun Rusya Federasyonu topraklarında, şu anda Voronej kentinde olabileceği duyumlarını aldık"

İnterpol ulusal merkezi bürosunun Voronej Emniyet Müdürlüğü şubesi söz konusu gencin yerinin bulunmasına ilişkin herhangi bir bilgisi olan herkesin 8 (4732) 51-11-83, 51-13-03 aramalarını rica ediyor. Arananların kimliği saklı kalacağı garanti ediliyor."

EMNİYET MÜDÜRÜ KONUŞTU

Voronej Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Nastya Matlayeva, Garipoğlu'nun bulunması için bölgede Rus güvenlik güçlerinin seferber olduğunu belirtti. Rus polis sözcüsü, "Voronej Emniyet Müdürlüğü olarak şu duyuruda bulunmak istiyoruz: Bize göre, 18 yaşındaki Cem Garipoğlu'nun Rusya Federasyonu'nun Voronej kentinde şu anda saklanabilme ihtimali mevcut.

Böyle tahminde bulunmamız için gerekli nedenler var. Tabii bu bir ihtimal. Dolayısıyla Garipoğlu'nun nerede saklandığına ilişkin haberi, bilgisi olan vatandaşların İnterpol'un Voronej Emniyet Müdürlüğü ofisine müracaat etmelerini ve ya telefonla haber vermelerini rica ediyoruz." dedi.

RUS POLİSİ DAHA ÖNCE DE DOĞRULAMIŞTI

Katil zanlısı Garipoğlu'nun Rusya'da olduğu ve Voronej'de olabileceği konusundaki şüpheleri Rus İnterpol sözcüsü daha önce de belirtmişti. Konuşan Rus İnterpol'u Moskova Bürosu sözcüsü Tatyana Trunayeva Garipoğlu'nun çok giriş-çıkışlı Rusya vizesi olduğunu belirterek, "Kendisinin Rusya'da olma ihtimali yüksek.

Her tarafı didik didik arıyoruz. Rusya'nın Voronej kentinde daha önce geçici ikamet yaptırdığı tespit edildi. Yakalanması için ülke çapında arama yapılıyor. Aktif şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konuyla ilgili Rusya'nın tüm güvenlik kurumlarıyla irtibat halindeyiz." demişti.

MECLİS BAŞKANI TOPTAN DEVREYE GİRMİŞTİ

Geçtiğimiz Haziran ayında Rusya'daki resmi temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanması için Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov'dan yardım istemişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Toptan, Mironov'a Türkiye'nin konuyla ilgili hassasiyetini anlattığını söylemişti.

Mironov'un konuyla yakından ilgilendiğini kaydeden Toptan, "Kendileri bizi aradı. Biz kendisine konuyla ilgili bilgileri verdik. Büyükelçicimizdeki tüm bilgiler kendisine aktarılacaktır. Mironov konunun bizzat takipçisi olacağını söyledi." demişti.

(htspor)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER