Spor
  • 16.1.2015 00:21

Cenk Tosun’dan itiraf

Sezonun ikinci yarısının hazırlıkları için Antalya’da kamp yapan Beşiktaş’ta Cenk Tosun, BJK TV’de değerlendirmelerde bulundu.

Üç kulvarda mücadele ettiklerini buna rağmen iyi bir ilk yarı geçirdiklerini dile getiren Cenk Tosun şunları söyledi:

“Bizim için ilk devre çok iyi geçti. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Üç kulvarda oynamak kolay değil. Geniş bir kadromuz yok. Stat durumu bizim için sıkıntı yarattı. Çıktığımız her maçta iyi mücadele ettik.”

‘Kaliteli zeminlerde iyi işler yaptık’

“Stat konusu bizim için sıkıntı yaratıyor. Nerede oynayacağımızı bilmemek bizde soru işaretleri uyandırıyor. Bizler profesyonel oyuncular her yerde oynamayı bilmeliyiz. Bize iyi sahalar sunulduğunda neler yapabileceğimizi gösterdik. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kötü maçlarımız oldu. Zemin ve hava şartları istediğimiz gibi değildi. İyi pas yapan dikine ve hızlı oynamayı seven bir ekibiz. İyi sahalarda daha iyi performanslar ortaya koyduk. Başakşehir, Osmanlı ve Konya statlarında iyi oynadık. Kaliteli zeminde daha iyiyiz. Yönetimimizin Atatürk Olimpiat Stadı’nda oynamama kararının olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum.”

‘Şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız’

“Bu sezonun adının Süleyman Seba olması nedeniyle bu seneki şampiyonluk daha anlamlı ve önemli. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. İlk devredeki oyunumuzun üstüne koyarak devam etmeliyiz.”

‘İlk devrede takıma faydalı oldum’

“İlk devrede takıma faydalı olduğumu düşünüyorum. Daha da faydalı olup goller atmak istiyorum. Zamanla gelişeceğim. Geleli yarım sezon oldu süre aldığım bölümlerde başarılı olduğuma inanıyorum.”

“Demba Ba gibi kaliteli ve yetenekli bir futbolunun arkasında beklemek güzel bir şey. Ondan çok şey öğreniyorum. Demba Ba ilk yarıda çok önemli işler yaptı.”

‘Bir aile gibiyiz’

“Takım olmak zordur ama aile olmak daha da zordur. Biz bir aile gibi yaşıyoruz. Hiçbir kıskançlık ya da kin gibi bir durum yok. Takıma faydalı olan oynamalıdır.”

“Türkiye’de yaklaşık 120 maç oynadım. Türkiye ligini biliyorum. Avrupa’yı da tattım. Yavaş yavaş tecrübemin arttığını düşünüyorum. Alexander Milosevic, yetenekli bir oyuncu. Genç bir oyuncu. Beşiktaş’a uzun bir süre hizmet edecektir.”

‘Taraftarlarımız bizim için itici bir güç’

“Taraftarlarımız sürekli beni destekliyor. Bu desteğin karşılığını verdiğim söylenemez. Daha fazlasını yapmam gerekiyor. Hep mücadele etmeliyim. Taraftarlarımız bana çok sıcak davranıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız dünyanın en iyisi. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. Taraftarımız bizim için itici bir güç.”

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER