Asayiş
  • 29.6.2007 16:29

CEP MESAJIYLA PKK PROPAGANDASI YAPAN ASKERLER İÇİN 15 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, sanık askerlerden Barış Karadaban, Mikail Şeker ve Davut Birer'in askerî birlikte kullandıkları cep telefonundan PKK terör örgütüyle ilgili SMS gönderdikleri belirtildi. İddianamede, sanıkların mesajlarında "Biji Apo, biji Kürdistan, bu mesajı benim için üç Kürdistanlıya gönder" ifadelerini kullandıkları kaydedildi. Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, 3 askerle birlikte 7 sanık hakkında SMS yoluyla terör örgütü üyeliği yapmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı. Savcılığın, 'terör örgütünün propagandasını yapmak' yerine 'terör örgütü üyeliği' suçundan dava açması dikkat çekti. Sanıklardan Karadaban ve Şeker, ocak ayından itibaren askerî cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Mamak Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu Komutanlığı'nda askerlik yapan Barış Karadaban, Mikail Şeker ve Davut Birer'in, cep telefonlarına el konuldu. SIM kartlarında yapılan incelemede terör örgütü PKK ile ilgili SMS mesajlarının bulunduğu belirlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askerî Savcılığı görevsizlik kararı ile soruşturma evrakı terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderildi. İddianamede, sanıklar Karadaban, Şeker ve Birer'in cep telefonlarından kendilerine ve Azmi E., Abdulcelil A., Ekrem İ. ve Halil K. isimli sanıklara SMS gönderdikleri, bu sanıkların da cevap olarak PKK terör örgütü ile ilgili mesajlar çektikleri vurgulandı. Sanıklardan Karadaban'ın cep telefonundan Şeker'e gönderilen mesaja, "bir halk olacaksa, bu halk Kürt olmalı, bir asker olursa o gerilla olmalı, bir bağımsız ülke olacaksa o Kürdistan olmalı, bir başkan olacaksa o Apo olmalı, biji serok Apo, biji Kürdistan. Bu mesajı benim için üç Kürdistanlıya gönder" denildi.

İddianamede sanıkların cep telefonundan gönderdikleri mesajlarla yasadışı silahlı PKK terör örgütünün üyesi olmak suçunu işledikleri öne sürüldü. Sanıklara Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinde yer alan terör örgütü üyeliği suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesi gereğince sanıkların cezalarının yarı oranında artırılması talep edildi. Sanıklara 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sanıklardan Abdulcelil A.'dan Karadaban'a gönderilen mesajda ise, "devrimci olmak aşkta ölmeye benzer, gerilla olmak ölüme göz kırpmaya benzer, Kürt olmak bozuk düzene küfretmeye benzer, dost olmak senin gibi bir isme benzer" ifadeleri kullanıldı. Şeker'den Karadaban'a gönderilen mesajda ise şu ifadeler yer aldı: "Ansızın dalıyor insan hayallerin en güzeline, bazen Amed surlarında bir kuş olup uçmak, bazen su olup Dicle'ye Fırat'a akmak ve bazen de Zapsu'da bir gerilla olup türkü söyleyip halaya durmak özgürlük tutkusudur içimizde yanan ateş ve amansız bir sevdadır bitmeyen kavgamız ve ne olursa olsun asi yüreğimiz gebedir sevgiye hewal."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER