Yaşam
  • 16.7.2009 11:44

CEP TELEFONU KULLANANLAR DİKKAT!

Symbian işletim sistemi kullanan bir cebiniz varsa, bu haber sizin için çok önemli olabilir...

NetQuin Technology enstitüsünün araştırmacılarına göre Transmitter.C isimli cep telefonu virüsünün değişime uğramış bir sürümü ortalıkta dolaşıyor.

Hürriyet'in haberine göre şu ana kadar elde edilen bilgilere göre sadece Symbian S60 3rd Edition işletim sistemini kullanan cep telefonları risk sınıfında yer alıyor. Cep telefonu solucanı "Advanced device locks" adındaki üçüncü parti bir sunucudan cihaza ulaşıyor. Eğer virüs yüklenirse 2-3 dakika içinde otomatikman internet bağlantısı kuruyor. Sonrasında zararlı 10-15 saniyede bir gizli bir şekilde 500 tanınmamış kişiye SMS yolluyor. Bununla yetinmeyen solucan cep telefonu kullanıcısının SIM kartında bulunan rehberine dadanıyor. SMS içeriğinde "A very interesting girl. Try it now!" ibaresi ve bir web linki bulunuyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında ona da Transmitter.C virüsü bulaşıyor.

Cep telefonu virüsünden korunmak isteyen S60 kullanıcıları, kesinlikle yukarda ismi geçen üçüncü parti sunucuya ait bir yazılımı kurmamalı. Ayrıca tanımadık kişilerden, saçma içerikli SMS'leri direkt silmeliler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER