Gündem
  • 15.10.2008 12:58

CERRAH: HEDEF İSTANBUL POLİSİYDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli'de patlayıcıyla yakalanan kadının hedefinin İstanbul polisi olduğunu bildirdi.
Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, Şişli'de 11 Ekim cumartesi günü 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonuyla yakalanan, sahte kimlikli ve hamile görünümlü kadının yakalanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, ''Bu kişi örgüt içinde önemli görevler almış, örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş, terörist başının etrafında yer almış bir kişi'' dedi.
Zanlının üniversite hayatına kadar vatanını seven bir kişi olan teröristin okumak için gittiği Avrupa ülkesinde radikal bir örgüt içerisine katılarak terörist faaliyetlerin içinde yer aldığını kaydeden Cerrah, canlı bombanın bomba yapımında uzman bir kişi olduğunu ifade etti.
Cerrah, Avrupa ülkelerinin terörist faaliyetlere duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu olay da gösteriyorki yurt dışındaki terör faaliyetleri karşılıklı olarak ele alınmalı. Senin teröristin iyi benim teröristim kötü olmaz. Terörizmin hepsine aynı kararlıkla gitmeliyiz" dedi.
Cerrah, halktan şüpheli kişileri mutlaka polise bildirmesi gerektiğini belirterek, "Her türlü bilgileri bizde saklı kalacaktır. Bunu ben ve ekibim teyid ediyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER