Gündem
  • 30.3.2009 13:57

CESEDİ BULUNAN İHA MUHABİRİNİN AĞLATAN ÇABASI...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ta düşen helikopterinde yer alan İHA Muhabiri İsmail Güneş'in cesedi bulundu. Güneş'in kurtulmak için helikopter koltuğunu kızak gibi kullanarak kayarak dağdan inmeye çalıştığı ögrenildi.

GÖKSUN - Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan İHA muhabiri İsmail Güneş'in cesedi, bir kaya kovuğunda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu.

Enkazın 500-600 metre doğu tarafında Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri, İHA muhabiri İsmail Güneş'in cansız bedenini bir kaya kovuğunda üzeri karla örtülmüş bir şekilde buldu.

Güneş'in cesedinin bulunmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterle cesedin bulunduğu bölgeye gitti.

İsmail Güneş'in bir yakını da Vali ve Emniyet Müdürü'nün bulunduğu helikoptere alınarak enkaz bölgesine götürüldü.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayıp, İHA Muhabiri İsmail Güneş'in cesedine ulaşıldığını haber verdi.

KURTULMAK İÇİN SAATLERCE ÇIRPNMIŞ, KOLTUĞU KIZAK OLARAK KULLANMIŞ

Helikopterin enkazının bulunduğu yere 500 metre uzaklıkta bir kaya oyuğunda bulunan İsmail Güneş'in bacağı kırıldığı için helikopter koltuğu ile yokuş aşağı kaydığı ortaya çıktı. Güneş'in enkaz bölgesini kurtulma çabasıyla ayrıldığı ve cesedinin bulunduğu kaya altına sığındığı anlaşıldı.

Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri tarafından yüzü karlarla örtülü olarak bulunan Güneş'in cenazesi kaza bölgesinden alınarak Göksun'a getirildi. Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından cenaze Sivas'a gönderilecek.

SAVCI OTOPSİ RAPORUNU AÇIKLADI


Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, helikopter kazasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin ölümüne ciddi travmatik yaralanmanın neden olduğunu bildirdi.

Fevzi Büyüktümtürk, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Martta Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında meydana gelen, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın ardından, cumhuriyet başsavcılığınca, aralarında Adana Adli Tıp Grup Başkanı'nın da yer aldığı 4 adli tıp uzmanı ve 1 pataloğun 28 Martta ölü muayene ve otopsi işlemi yaptığını kaydetti.

Bilirkişi heyetince, kazada Yazıcıoğlu ve 4 kişinin ölümüne yol açacak ciddi travmatik yaralanmalar söz konusu olduğunun belirtildiğini ifade eden Büyüktümtürk, ölümlerin tamamının kazayı takip eden kısa süre içinde meydana geldiği, bu sürenin yarım saat ile 1 saati geçmeyecek bir zaman dilimi olduğu düşünce ve kanaatine varıldığını bildirdi.

Başsavcı Büyüktümtürk, kazanın oluşuna ilişkin araştırma ve incelemelerin cumhuriyet başsavcılığınca titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydetti.

İLK GÖRÜNTÜLER

BBP Genel Bakanı Muhsin Yazıcıoğlu ile İHA muhabiri İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyle Yozgat'a giderken, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi'nde düşen helikopterin bulunduğu enkaz bölgesi ilk defa İHA tarafından görüntülendi.

İlçeye bağlı Kızılöz Köyü'nden enkaz bölgesine, 4 köylü vatandaş ile birlikte yola çıkılırken, enkazın bulunduğu Kara Yakup Dağı'na yaklaşık 3 saatte varılabildi.

Yer yer 2-2.5 metre karın olduğu bölgeye zorlu bir yolculuk gerçekleştirilirken, enkazın bulunduğu alanın görülebildiği bir tepeye çıkıldı. Enkaz bölgesinde düşen helikopterin parçaları ve arama-kurtarma ekipleri görüldü.

Ekiplerin arama çalışmasına durmadan devam ettikleri gözlenirken, takviye ekiplerin de bölgeye geldiği dikkat çekti.

Enkaz bölgesine ulaşan Kızılöz Köyü sakinlerinden Ömer Tekin de, ilk gün aramaların yanlış bölgede yoğunlaştırıldığını belirterek, "Enkaz bölgesi Kızılöz Yaylası Kara Yakup Dağı'dır. Hep yanlış yerlerde aramalar yapıldı. İlk gün bu bölgede arama yapılsaydı, enkaza çok kısa sürede ulaşılırdı. Enkaz bölgesi buradan gözükmesine rağmen bu bölgeden gidemezsiniz. Bölge dağlık ve çok engebeli" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER