Gündem
  • 18.3.2005 14:01

CESETLERE 3 AYDAN ÖNCE ULAŞILAMAYACAK!

      Sivas'ta dün meydana gelen toprak kaymasında, sivil savunma ekiplerinin yaptığı incelemelere göre 10 milyon ton toprağın köyün üzerine kaydığı belirlendi.
      Ekipler, ilk evlere ulaşabilmek için bile en az 5 milyon ton toprağın alınması gerektiğini, bu çalışmanın ise en az üç ay süreceği belirtiliyor.
      Kuzulu mahallesinde dün sabah saat 10:45'te meydana gelen heyelanda, 57 haneli köyde, 27 ev, bir cami ve kullanılmayan bir okul toprak altında kaldı. Daha önce de heyelan tehlikesi atlatan mahalledeki sadece 10 evde köylüler oturuyordu.
      Köyün üzerine akan toprak önüne geleni alıp götürdü. Evlerle birlikte 16 köylü toprak altında kaldı. Toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarına başlanamadı.
      Bölgeye giden 8 ilden toplam 55 sivil savunma personeli ile 17 kişilik Akut ekibi, bölgeye girebilmek çin tehlikenin geçmesini bekliyor.
      Sivil savunma ekiplerinin bölgede yaptığı inceleme sonunda 10 milyon ton toprağın evlerin üzerini kapladığı belirlendi. Ekipler, ilk evlere ulaşabilmek için bile en az 5 milyon toprağın alınması gerektiğini söyledi. Bu çalışmanın da aylar sürebileceği belirtiliyor.
     
      İkinci heyelan ihtimali

      Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Sugözü köyü Kuzulu mezrasında meydana gelen toprak kaymasının ardından, ikinci bir heyelan ihtimalinden endişe ediliyor.
      Bölgedeki 21 evin tamamının toprak altında kalmasına neden olan heyelan sonrası Yalnızca deresinin önünün kesilmesi nedeniyle oluşan su birikintisinin ikinci toprak kaymasına sebebiyet verebileceği belirtiliyor.
     
      Toprak altında kalanların isimleri şöyle:

      Hüsnü Demirci (80), Abdullah Demirci (62), Meliha Demirci (51), Ekrem Demirci (62), Recep Demirci (57), Hülya Demirci (23), Hasan Demirci (70), Şaziye Demirci (60), Ziya Demirci (75), Selahattin Demirci (43), Arife Karaduman (75), Arife Karaduman (6), Aliye Özdemir(78), Samiye Özdemir (17), Hanım Çiçek (79).
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER