Asayiş
  • 4.9.2013 17:40

Cesetsiz cinayet davasında ceza yağdı

Mahkeme heyeti; tutuklu sanıklar C.Y.'ye müebbet, eşi E.Y.'ye 18 yıl, tutuksuz sanık D. A.'ya 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, kırmızı bültenle aranan ve bugüne kadar yakalanamayan E.Y. hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verdi. Öldürüldüğü belirtilen Mümtaz Baytekin'in cesedi halen bulunamadı.

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen C.Y. (21), eşi E.Y.(40) ile E.Y'nin annesi A.Y., babası M.Y. ve ağabeyinin sevgilisi D.A.'yı gözaltına almıştı. Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri C.Y. ile kocası E.Y. ve D.A. tutuklanmış, D.A daha sonra tahliye edilmişti. E.Y'nin ağabeyi firari sanık E.Y ise yakalanamamıştı. E.Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Tüm aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in izine bugüne kadar rastlanmazken, Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu. Otomobilin içerisinde kayıp olan avukat Mümtaz Baytekin'in güneş gözlüğü üzerinde sanık E.Y.'nin parmak izine rastlanmıştı. Savcı, ikisi tutuklu, biri gıyabi tutuklu dört sanık hakkında, "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan karı koca sanıklar C.Y., E,Y. ile tarafların avukatları katıldı. Avukatlar Ergin Baytekin ile Yıldırım Baytekin, ağabeyinin cenazesinin bulunmasını ve sanıklara indirim yapılmadan en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi.

Tutuklu sanık E.Y, "Dava aşamasından itibaren herşeyi anlattım. Ben bu suçu işlemedim. İşlemediğim bir suçtan dolayı uzun süredir tutukluyum. Çok mağdurum. Ortada olmayan ve nüfus kayıtlarında hala yaşayan birini nasıl öldürmüş olabilirim. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık C.Y. ise, D.A'nın verdiği ifade nedeniyle 34 aydır tutuklu olduğunu, D.A. serbestken kendisinin tutuklu olmasının haksızlık olduğunu, böyle bir olay içerisinde bulunmadığını ve niçin tutuklu olduğunu bilmediğini, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti. Sanık avukatları, müvekkillerinin daha önce serbest bırakılmışken D.A.'nın ifadeleri üzerine tutuklandıklarını, tahliyelerini talep ettiğini söyledi. Yaklaşık üç saat süren duruşmanın ardından, mahkeme heyeti karar için bir saat ara verdi. Aranın ardından, açıklanan kararda sanık C.Y. müebbet, kocası E.Y., önce müebbet ardından duruşmalardaki iyi hali ve suçu haksız tahrik altında işlediğinden cezasını 18 yıla çevirirken, tutuksuz sanık D.A'yı da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ayrıca bugüne kadar kırmızı bültenle aranan ve yakalanamayan sanık E.Y.'nin dosyasını da ayırdı. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER