Asayiş
  • 17.10.2008 14:27

ÇETE İÇİNDEN ÇETE ÇIKTI; ASKER, POLİS VE MÜDÜRLER GÖZALTINA ALINDI

Bir suç örgütüne yönelik operasyon başlatan Bursa İl Jandarma Komutanlığı, ikinci çeteye ulaştı. Operasyon kapsamında aralarında Bölge Trafik İstasyonu'nda görevli 2 komiser, 2 icra müdürü bir polis memuru ve bir de astsubayın da yer aldığı 16 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında polis memuru ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 14 zanlı adliyeye sevk edilecek.

Edinilen bilgiye göre, kaza yaparak hurdaya ayrılan veya başka nedenlerle bağlanarak trafikten men edilip otoparka çekilen araçların motorlarının ve şasi numaralarının sökülerek çalıntı ya da icra yoluyla satın alınan araçlara takıldığını belirleyen İl jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaklaşık 7 ay süren çalışmaların ardından, suçu bir çetenin işlediği belirlendi. Çetenin liderliğini halen cezaevinde tutuklu bulunan M.A.S. ile M.D'nin yaptığını tespit edildi. Çetenin, faaliyetlerini kamu görevlilerinin de yeraldığı ikinci bir örgütle yürüttüğü belirlendi. Kamu görevlilerinin rüşvet karşılığında çete üyelerine yasa dışı faaliyetlerinde yardımcı oldukları tespit edilmesi üzerine 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

İki ayrı çetenin liderleri olduğu iddia edilen M.D. ve G.K. ile çete üyelerine rüşvet karşılığında yardımcı oldukları belirlenen Kestel İcra Müdürü S.E, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik İstasyonu Amirliği'nde görevli komiserler Y.Y. ve B.S, Bursa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru İ.Ö, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay A.A. ile O.D, S.D, K.O, R.T, T.C, İ.D, A.K. ve E.C. gözaltına alındı.

Operasyonlarda 1 av tüfeği, 1'i kuru sıkı 3 tabanca, 127 mermi, 10 adet çalıntı araçlara ait olduğu belirlenen motor ve şasi numarası, hacizli araçları gösteren 114 gazete kupürü ele geçirilirken zanlıların sorgulamalarının ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER