Gündem
  • 29.5.2006 20:38

ÇETİN: ''KABİL'DE OLAYLAR SAKİNLEŞTİ''

ANKARA - NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin, Kabil'de bugün Amerikan askerleriyle halkı karşı karşıya getiren olayların, alınan önlemlerin ardından şu anda sakinleştiğini bildirdi.
     Çetin, gerekli önlemleri Afgan yetkililerle birlikte aldıklarını, Afganistan İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvvetinin (ISAF) çok yakın işbirliği içinde olduğunu belirtti.
     Gerek Afgan meclisinin gerekse Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin herkesi sağduyulu davranmaya çağırdığını ifade eden Çetin, sorunları ya da kızgınlıkları nedeniyle, yaşananları fırsat bilerek olaya karışanların da olduğuna işaret etti.
     Bir soru üzerine, olayların ülke geneline yayılacağını tahmin etmediğini kaydeden Çetin, kazayla başlayan olayların önce büyüme noktasına geldiğini, ancak şu anda kontrol altında olduğunu, gerekli önlemlerin alınmasına devam edildiğini söyledi.
     Afgan yetkililerin saat 22.00'den sabaha kadar sokağa çıkma yasağı uygulayacağını bildiren Çetin, yetkililerin, halkı sükunete davet ettiğini ve ''Afganistan'da kargaşa isteyenlere fırsat vermeyin'' telkininde bulunduğunu kaydetti.
     Çetin, koalisyon güçleriyle Taliban militanları arasında son haftalarda yoğunlaşan çatışmalara ilişkin olarak da Taliban'ın, NATO'yu güneye genişleme planlarından caydırma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.
     Gelişmelerin NATO'nun genişleme kararlılığını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini, NATO'nun planlarına ve operasyonlarına aynen devam edeceğini vurgulayan Çetin, NATO içinden kararlı ve güçlü seslerin çıktığını kaydetti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER