Asayiş
  • 31.7.2012 15:44

Çevik Bir'e büyük şok!..

28 Şubat soruşturmasının 2 tutuklu sanığının mahkemeye yaptıkları tahliye talepleri reddedildi.

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir ile eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri'nin tahliye talepleri reddedildi.

''3. Yargı Paketi'' olarak adlandırılan düzenlemenin ardından, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevlendirilen hakimlik, avukatların tutuklamalara yaptığı itirazları incelemeye devam ediyor.

İncelemelerinin bir bölümünü tamamlayan hakimlik, 28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir ile eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri'nin tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti.

Fevzi Türkeri'nin Avukatı Aykanat Kaçmaz, ''suçun niteliği, dosyadaki delil durumu, suçun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması'' gibi gerekçelerle tahliye taleplerinin reddedildiğini kaydetti.

-KCK soruşturması nedeniyle tutuklu bulunanlar-

Bu arada, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan KESK üyelerinin avukatlarından Öztürk Türkdoğan da 28 kişinin tahliyesi için hakimliğe yaptıkları başvurunun reddedildiğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER