Gündem
  • 23.10.2008 15:54

CEYHAN MUMCU, "UĞUR MUMCU'NUN KATİLLERİNİ SAVUNUYOR" İDDİASINA NE DEDİ?

SERPİL KIRKESER - ÖMER ABDULLAH ÖZTÜRK
İSTANBUL - Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Ceyhan Mumcu, kardeşi Uğur Mumcu'nun katillerinin avukatlığını yaptığı yönündeki iddialara, "Size tanık gösteriyorum Uğur Mumcu 1999 değil, 1993'te öldü. Tutuklu sanıkların hiç birisi Uğur Mumcu suikastı ile ilgili değildir" dedi.
Silivri Cezaevi içerisinde oluşturulan mahkeme salonunda görülmesine devam edilen Ergenekon duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatlığını yapan Ceyhan Mumcu, hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mumcu, "Hukuki duruşma henüz başlamadı. Kimlik tespiti yapılamadı. İçerdeki kaos hala giderilemedi. İçeride hala usul tartışması yaşanıyor. İnşallah öğleden sonra kimlik tespiti yapılır, insanlar sözlü savunmaya geçer. Bu arada bugün bir gazetede
bir haber yayınlandı. Haberde Uğur Mumcu'nun ağabeyi yani beni Doğu Perinçek ve arkadaşlarını savunmamı, bu davanın en önemli gelişmesi olarak açıklıyor. Kendi açıklamalarında da bu örgütün ilk işlerinden biri olarak Uğur Mumcu'nun öldürülmesi olarak iddia ediyor. "O halde Uğur Mumcu'nun ağabeyi niye sanıkların avukatlığını yapıyor" şeklinde haber yer alıyor. Size tanık gösteriyorum Uğur Mumcu 1999 değil, 1993'te öldü. Bu sanıkların hiç birisi Uğur Mumcu suikastı ile ilgili değildir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER