Gündem
  • 28.5.2013 14:46

Cezaevinde çocuklara tecavüz!

İzmir’de bulunan Aliağa Şakran Çocuk Cezaevi'nde çocukların tecavüze uğradığı iddiasıyla İHD Mersin Şubesi'nde Çağdaş Hukukçular Derneği, Türk Tabipler Odası, İHD Mersin Şubesi ve Çakıl Derneği tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Çakıl Derneği üyesi Doktor Didem Gelegen tarafından yapılan açıklamada, cezaevindeki çocuklara işkence ve tecavüz edildiği iddia edildi. Gelegen, çocukların kendilerini ÇHD İzmir Şubesi'nden ziyarete gelen avukatlara tecavüze uğradıklarını söylediğini ileri sürdü.

Tecavüz olayıyla ilgili BDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü’nün Meclise soru önergesi verdiğini ve ÇHD İzmir Şubesi'nin de suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Gelegen, devletin çocuklara karşı bir savaş verdiğini öne sürdü. Gelegen, Şakran'dan tahliye olan çocuklarla yaptıkları görüşmelerde, yaşadıkları korkunç olayları susarak, saklanarak unutmaya çalıştıklarını gösterdiğini kaydetti. Türkiye'de çocuklara karşı işlenen suçların cezasız kaldığını savunan Gelegen, “Çocuk ve insan hakları aktivistleri ve demokratik kitle örgütleri olarak herkesi basını ve kamuoyunu Şakran Cezaevi'nde yaşanan şiddet ve işkenceye dur demeye, çocukların kapatıldığı tüm cezaevlerini kamu denetimine açmaya ve barışı önce çocuklarla sağlamaya çağırıyoruz” dedi.

Gelegen, burada yaşanan olayların, devletin çocuk ve cezaevi politikalarında kökten bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER