Asayiş
  • 13.2.2013 18:00

Cezaevinde olay… Bir tutuklu firar etti

235 tutuklunun bulunduğu cezaevindeki olayların, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya'nın ikna çabalarıyla yatıştırıldığı bildirildi.

Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde bulunan Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki olaylar, dün saat 21.15 sıralarında başladı. 18'i siyasi 235 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinin 5'nci koğuşunda kalanlar, hastalarının olduğunu belirterek gardiyan çağırdı. İddiaya göre gardiyanın kapıyı açması üzerine adli suçlardan tutuklu bulunan 18 kişi gardiyanı dövüp, açık olan kapıdan cezaevinin diğer bölümlerine geçti. Grup, burada Kürtçe sloganlar attı. Diğer koğuşlarda bulunan bazı tutuklu ve hükümlüler de yatak ve yorganlarını ateşe verip olaylara destek oldu.

KARGAŞADAN YARARLANIP FİRAR ETMİŞ

Olaylar üzerine  Cezaevine giden Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya mahkumlarla uzun süre konuştu. Başsavcısının ikna çabası sonucu olay yatışılırken,kargaşa sırasında adli suçtan yargılanan bir tutuklunun firar ettiği belirlendi. Tutuklunun yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER