Dünya
  • 31.7.2009 00:21

CEZAEVİNDE YATMAMAK İÇİN 16 SENE MAĞARADA SAKLANDI!..

Portekiz’de bir firari mahkum, hapse dönmemek için 16 yıl boyunca köyün civarındaki mağaralarda yaşadı. Polis açıklamasına göre, cinayet suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan 54 yaşındaki Manuel Cruz, düzenlenen operasyon sonucu başkent Lizbon’un kuzeyinde doğduğu ve bir zamanlar çobanlık yaptığı köyü Anisso’nun ormanlık tepelerindeki bir mağarada yakalandı.

Yıllar içinde “Robinson Crusoe”ya benzeyen Cruz’un, yanında silahı olmasına rağmen polise direnmediği kaydedildi. Cruz’un, köylülerin bölgede saklandığını ihbar etmesi üzerine bulunduğunu kaydeden polis, mahkumun geriye kalan 7,5 yıllık cezasını tamamlamak üzere hapse götürüldüğünü bildirdi.


Keçiler yüzünden tartıştığı kadının ölümüne sebebiyet vermekten hüküm giyen Cruz’un, polisten saklandığı süre içinde ailesinin ve diğer köylülerin yardımıyla hayatta kalmayı başardığı kaydedildi.

Cezasını çektiği sırada hapisten aldığı hafta sonu izni sayesinde geldiği köyünde 1993’de firar eden Cruz, tartıştığı kadını itmiş, kafasını taşa çarpan kadın daha sonra hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER