Asayiş
  • 14.10.2008 09:28

CEZAEVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA İNFAZ EDİLDİ

ABBAS ULU
İSTANBUL  -Olaydan 1 saat önce telefonla tehdit aldığı belirlenen Milkaya'nın pusuya düşürüldüğü öğrenildi. Polis, Fatih'te meydana gelen olayın faillerini yakalamak için çalışma başlatırken, Milkaya'nın Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'nin adamlarından olduğu iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre adam öldürme ve yaralama suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan ve 3 ay önce şartlı tahliye edilen Ömür Milkaya (37), saat 03.30 sıralarında Kasım Gürani Mahallesi, Sultançeşmesi Sokak'ta, motosikletiyle pusuya düşürülerek öldürüldü. Cinayetten yaklaşık 1 saat önce Balat'taki evinde telefonla tehdit alan Milkaya, tehditlere aldırmadan motosikletiyle dışarı çıktı. Kasım Gürani Mahallesi'nde çapraz ateşe tutulan Milkaya, silahını ateşleyemeden can verdi.
Saldırganlar olayın ardından kaçmayı başarırken, mahalle sakinleri silah sesleri üzerine sokağa döküldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek incelemede bulundu.
Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in adamlarından olduğu öğrenilen Ömür Milkaya'nın adam öldürme ve yaralama suçlarından sabıkası bulunduğu, poliste de çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu bildirildi. Milkaya'nın, son olarak 7 yıl önce öldürülen abisi Aziz'in katillerini 2003 yılında vurduktan sonra cezaevine girdiği belirlendi. 3 ay önce şartlı tahliye edilen Milkaya'nın cezaevinden çıktığından beri tehdit edildiği öğrenildi. Milkaya'nın, 3 gün önce de uğradığı bir silahlı saldırıdan sağ kurtulduğu
ortaya çıktı. Milkaya'nın ölüm haberini alan arkadaşları, olay yerine akın etti. Polis ekipleri güvenlik şeridini alarak cesedin yanına gelmeye çalışan arkadaşlarını engellemeye çalıştı. Ancak güvenlik şeridini aşmaya çalışan 1 kişiyi 2 polis engelleyemedi. Polisleri önüne katarak güvenlik şeridini geçmeye çalışan şahıs, yere yıkılarak etkisiz hale getirildi. Sakinleşmesi için yerde bekletilen şahıs, polis ekiplerine arkadaşını göstermeleri için adeta yalvardı. Polislerin üzerinden kalkmayarak yerde
beklettiği şahıs daha sonra cesedin başına gelerek konuşmaya başladı. Ölen arkadaşının sözünü dinlemediğini söyleyen şahıs, uzun süre cesedin başında bekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER