Dünya
  • 13.1.2015 02:03

Charlie Hebdo'dan çok tehlikeli kapak

Kanlı baskından sonra ilk sayısını yarın çıkartacak olan Charlie Hebdo, derginin kapağına sözde Peygamber Efendimizi koydu. Tasvirinin bile yasak olduğu sözde Peygamberimizi kapak yapan dergi, bu kez ağlar bir halde çizdi. Çizmekle kalmadı eline, "Je Suis Charlie" 'Yanındayım Charlie" yazısı koydu.
Haftalık tirajı ortalama 60 bin olan derginin Çarşamba günü piyasaya çıkacak son sayısı 3 milyon adet basılıyor. Sadece Fransa'da değil, dünyanın birçok bölgesinden dergiye talep var. Dergi, Avustralya ve Hindistan'ın da bulunduğu 25 ülkede satışa çıkacak, 16 dile çevrilecek.

Derginin yeni kapağı da belli oldu. Liberation gazetesinin önceden yayınladığı kapakta yine Hazreti Muhammed çizimi var. Elinde, dergiye yönelik saldırıyı protesto eylemlerinde ortak slogan haline gelen "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı döviz tutan Hazreti Muhammed gözü yaşlı resmedilmiş. "Olanlar affedildi" yazısı da kapağın üst kısmında derginin mesajı olarak yer alıyor.

2011 yılındaki tartışmalı kapağı yapan karikatürüst Ruz tarafından hazırlanan bu yeni kapak da İslam dünyasının tepkisini çekecek türden.
Dergi yönetimi Peygamber Efendimizin asla tasvir edilemeyeceğinden ve resmedilemeyeceğinden habersiz görünüyor. Gelen tepkilerin bu nedenle olduğunu anlayamadıkları gibi bu kapak ile yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşleyecekler.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:56

İLGİLİ HABERLER