Yaşam
  • 29.4.2010 17:58

CHE GUAVERA ŞARKISI İLE ÜNLENEN ŞARKICI'DAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

TUNCER CENGİZ -İSTANBUL

13.Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne katılmak için İstanbul'a gelen Fransız şarkıcı Nathalie Cardone'u Atatürk Havalimanı'nda şarkıcı Hasan Yıldırım karşıladı. "Hasta Siempre Che Guevara" şarkısıyla bir dönem adından söz ettiren Nathalie Cardone, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında İzmir'e bağlı Bayındır İlçesi'nde "13.Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali" kapsamında 1 Mayıs'ta şarkı söyleyeceğini kaydetti.

Cardone, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan çok etkilendiğini ve Gazze çıkışıyla da gurur duyduğunu ifade ederek, "Başbakanınızın beni çok etkilediğini söylemek istiyorum. 2009'da Gazze halkını savunduğunda çok etkilendim. Gurur duyuyorum o hareketinden dolayı. Ayrıca onunla festival açılışını yapacağım için de çok gurur duyuyorum, çok mutluyum. Haksızlığa tahammül olmayan bir başbakanınızın olduğunu görüyorum ve daha güzel günlere doğru ilerlediğinizi söylemek istiyorum" dedi.

Cardone herkesi festivale beklediğini de ifade ederek, "1 Mayıs konserinde grubumla birlikte ilk defa Türkiye'de şarkılarımı söyleyeceğim. 1 Mayıs'ı beraber çiçeklerin etrafında kutlamak için hepinizi Bayındır'a davet ediyorum. Che Guevara şarkısını söylediğimde o şarkıyı ilk söylediğimde tarih 1 mayıstı. Tekrar 1 Mayısta geliyorum. Halkın sesini temsil etmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Kendisine verilen çiçekleri basın mensupları ve bayan yolculara dağıtan Fransız şarkıcı, "Hasta Siempre Che Guevara" şarkısından küçük bir bölümü de seslendirmeyi ihmal etmedi. Cardone'yi karşılayan Hasan Yıldırım da, " Kültürlerarası El" isimli projede birlikte olduklarını ve dünya barışı için Fransız sanatçıyla çalıştıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER