Spor
  • 19.1.2014 15:46

Chedjou, 'Saha içerisindeki liderimiz Melo'dur'

Fanatik’ten Metin Karabaş’ın sorularını yanıtlayan Chedjou röportajından öne çıkan kısımlar şunlar oldu:

“Ben son derece inançlı bir insanım. Allah’a her zaman çok inanmışımdır. Kariyerimin daha önceden çizildiğine inanıyorum. Dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri denmesi abartı olabilir. Ama bugüne kadar verilen her şeyde her zaman şükretmişimdir. O yüzden inanmaktan ve çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Kariyerimin önceden çizildiğine inanıyorum.”

“Evet beni o dönemde bir Türk kulübü istedi. Fakat polemik olmasın diye adını söylemek istemiyorum. Benim Galatasaray’ı seçmemin nedeni Dany ve Drogba’nın olumlu referansları oldu. Onlar Lille’deki gibi bir aile ortamının burada da olduğunu söylediler. Ben de Galatasaray’ı seçtim ve tercihimden dolayı mutluyum. Kesinlikle performansımdan memnun değilim. Performansımı yeterli bulmuyorum. Daha iyisini yapabilirdim. Yapmalıydım da. Buraya geldiğimden beri istikrar oturtamadım. Değişik sakatlıklar yaşadım. Dizimde, sırtımda, kasığımda, adalemde sorunlar yaşadım. Bunlar üst üste geldi ve fizik olarak tam iyi duruma gelemedim. Bunlar hiçbir zaman mazeret olamaz. Daha iyi olacak her şey. Ortada bir gerçek var, daha iyi olmam gerekiyor.”

“Takımın saha içi lider Melo”
“Genel olarak baktığımızda Melo. Saha içerisinde her zaman en çok konuşan ve takımı her zaman bir araya getirmek isteyen bir lider. Drogba yaşı ve kariyeri itibari ile lider. Selçuk hem kaptan hem de saha içerisinde Türk ve yabancı oyuncular arasındaki iletişimi sağlıyor. Bizim saha içerisinde Melo, Drogba ve Selçuk gibi çok önemli liderlerimiz var.”

“Terim giderken ağlayanlar oldu”
“Fatih Terim gittiği zaman soyunma odasında ağlayan arkadaşlarımız olmuştu. Aynı zamanda Florya’da da ağlayan insanlar oldu. Onun gidişi sadece teknik ve taktiksel bir şey değildi. Aynı zamanda duygusal bir şey. O maneviyatı çok yüksek bir etkiye sahipti. Oyuncular ve Florya’daki insanlar ona çok bağlıydı. O yüzden o gidiş bizim için kolay bir süreç olmadı. Mancini aynı oyuncularla yoluna devam etti. O nedenle bu geçiş onun için de kolay olmadı. Aralarındaki farka gelirsek biz şimdi daha çok taktik çalışıyoruz. Aralarındaki tek fark bu.”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER