Spor
  • 10.1.2015 22:40

Chelsea koltuğu bırakmıyor

Mücadelenin hakemi Roger East’in ilk düdüğünden sonra maça etkili başlayan Newcastle oldu ve ilk 15 dakika boyunca Chelsea kalesinde pozisyonlara girmeye çalıştı. Üçüncü dakikada Moussa Sissoko, rakip ceza alanına sol kanattan girdi ve çapraz pozisyonda kaleye ayak içi şutu etkisiz kaldı ve üzerine gelen topu kaleci Petr Cech zorlanmadan kontrol etti. Newcastle’ın topa daha çok hakim olduğu ilk 15 dakika geçildikten sonra yavaş yavaş maça denge gelse de maçtaki ilk tehlikeli atak yine konuk ekip Newcastle’dan geldi. 19’uncu dakikad ani gelişen Newcastle atağında Remy Cabella sol kanattan rakip ceza alanına girdi ve sağ çaprazdan harika plase vuruşunda araya giren John Terry oldu ve Terry’e çarpan top uzak direğin hemen dibinden kornere çıktı. 21’inci dakikada ise Newcastle’da kazanılan frikiği kullanmak için topun gerisine Yoan Gouffran geldi ve barajın üzerinden harika vuruşunu son anda Petr Cech yumrukları ile çıkardı. Özellikle sağ kanatta Daryl Janmaat’ın sık sık ataklara destek vermesi ile kanat kombinasyonları deneyen Newcastle Petr Cech’in koruduğu kalede istediği golü bulamadı.

İSTENİLEN BASKI KURULDU

Maça tutuk başlayan Chelsea, ilk 20 dakika geçildiğinde oyun anlayışını rakibine kabul ettirdi ve topa daha fazla hakim olarak rakip kalede pozisyonlara girmeye başladı. 22’inci dakikada gelişen ani Chelsea atağında Eden Hazard rakip ceza alanının sağındaki arkadaşı Diego Costa’ya pasını çıkardı ve Costa müsait pozisyonda kaleye vurmak yerine yeniden pas çıkarmayı isteyince Nrecastle savunması araya girerek topu uzaklaştırdı. Bu atak dışında kolay kolay rakip kalede tehlike yaratamayan Chelsea, 32’inci dakikada kalesinde büyük bir tehlike daha yaşadı. Newcastle atağında Remy Cabella rakibi John Terry’den harika sıyrıldı ve ceza alanına girer girmez harika bir ayak içi ile topu direk dibinden filelerle buluşturmak istedi ancak aynı güzellikte bir harekette kaleci Petr Cech’ten geldi ve Chelsea kalesi bir golden kurtulmuş oldu.

NEWCASTLE İÇİN ŞANSSIZ AN

Maçın 36’ıncı dakikasında Moussa Sissoko’nun sağ kanatta John Terry’den sıyrıldıktan sonra ceza alanına girer girmez sert şutu Petr Cech’i geçti ancak üst direğe çarptıktan sonra auta çktı. Newcastle için şanssız bir an…

İSPANYOL OYUNCU DEVAM EDEMEDİ

Özellikle koruduğu sol kanatta sık sık rakiplerine pozisyon açığı veren ve hatalar yapan İspanyol milli sol bek Cesar Azpilicueta, 37’inci dakikada baldırında yaşadığı sakatlık sebebi ile maça devam edemedi ve yerini Brezilyalı sol bek Filipe Luis’e bıraktı.

VE BEKLENEN GOL GELDİ

Newcastle kalesinde baskısını iyice arttırmaya çalışan Chelsea’de Oscar 43’üncü dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Sağ kanattan Willian ile hızlı kullandığı köşe vuruşundan pası alan Branislav Ivanovic ceza alanına girdi ve altı pasa gönderdiği yerden ortası Diego Costa ile beraberindeki iki Newcastle savunmasını es geçti ve arka direkte bomboş kalan Oscar’ın ayak içi vuruşu ağlarla buluştu. Bu gol ilk yarının da skorunu ilan etti ve Chelsea ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDA FARKLI BİR CHELSEA VARDI

İlk yarıdaki tutuk oyununu ikinci 45 dakikaya taşımayan Chelsea, ilk yarının son dakikalarında bulduğu golün de morali ile ikinci yarının ilk dakikasından itibaren oyunu forse etti ve maçın sonuna kadar maçın tek hakimi oldu.

DİEGO COSTA PENALTI BEKLEDİ

Maçın 55’inci dakikasında Diego Costa, sol kanatta buluştuğu topu ceza alanına ortalamak istedi ancak bu top Fabricio Coloccini’nin eline çarpıp kornere çıkınca Chelseali oyuncular Roger East’ten penaltı bekledi ancak hakem aynı görüşte değildi.

İSPANYOL YILDIZ 15’İNCİ GOLÜNÜ ATTI

Chelseali oyuncuların üst üste enfes pasları sonrasında Oscar harika bir topuk pası ile Diego Costa’yı penaltı noktasında topla buluşturdu ve Costa’nın sağına çektiği topa enfes vuruşu Tim Krul’un sağından ağlarla buluştu. İspanyol forvet attığı bu gol ile ligdeki bu sezonki 15’inci golü kaybetmiş oldu.

DİEGO COSTA GOLE YAKLAŞTI

Maçın 68’inci dakikasında yine ikinci goldeki gibi harika paslaşmalar ile rakip ceza alanı içerisinde atağı devam ettiren Chelseali oyuncularda son olarak Oscar kafa pası ile altı pasın hemen dışındaki arkadaşı Diego Costa’yı topla buluşturdu ve Costa’nın etkisiz şutu kaleci Tim Krul’da kaldı. 80’inci dakikada ise Diego Costa sol kanatta buluştuğu top sonrasında paralal paslarla rakip savunma oyuncuları ekarte etti ve şutu kaleci Tim Krul’u geçti ancak son anda yetişen Fabricio Coloccini topu kornere çeldi.

Kalan sürelerde oyunu kontrol altına alan Jose Mourinho’nun öğrencileri, rakibine gol şansı tanımadı ve harika bir ikinci yarı performansı ile şampiyonluk yarışı verdiği Manchester City’nin Everton deplasmanında puan kaybettiği haftada 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ve liderliğini sürdürdü.

Goal

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER