Spor
  • 22.1.2020 15:17

Chelsea'nın antrenörü Ethan Ampadu'yu Trabzon'a getiriyor

Eddie Newton gelirken onu da getiriyor

Trabzonspor’un Chelsea’den getirdiği antrenör Eddie Newton'un, Sezon başında Lepizg’in 650 bin euro’ya Chelsea’den kiraladığı Gana asıllı Gallerli oyuncu Ethan Ampadu’nu da yanında getireceği iddia edildi.

Trabzonspor’un Chelsea’den getirdiği antrenör Eddie Newton, İngiliz ekibinden bir de stoperle beraber geleceği iddia edildi… iddia ise Almanya’dan yankılandı.Sezon başında Lepizg’in 650 bin euro’ya Chelsea’den kiraladığı Gana asıllı Gallerli oyuncu Ethan Ampadu’nun anlaşmasını feshedeceği, genç oyuncunun sezon sonuna kadar Türkiye Süper Ligi’nde oynayacağı iddia edildi.

Haberin içinde 2000 doğumlu stoperin hangi takımda forma giyeceği yer almazken akıllara hem Eddie Newton hem de genç oyunculara yatırım yapması nedeniyle Trabzonspor seçeneği geldi.Oyuncunun menajeri Graham Barrett, Ampadu’nun Lepizig’le kiralık sözleşmesinin feshedilmesi durumunda Chelsea’nin rezerv takımında sezonu tamamlayamayacağını kulübün izin vermesi durumunda A takım seviyesinde futbol oynamaya devam edeceği başka bir takıma gideceğini açıkladı.

Ön libero olarak da forma giyen 1.82 boyundaki Ampadu, Gana doğumlu olmasına rağmen Ingiliz, İrlanda ve Galler için oynayabiliyordu. O Galler formasını tercih etti.Euro 2020’de de yüksek ihtimalle Galler Milli Takımı’nın formasıyla Türk Milli Takımı’na karşı mücadele edecek.Kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ampadu, Lepizig formasını ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde sadece 2’şer kez giymeyi başardı.En son olarak Lepizig’in Hertha’yı deplasmanda 4-2 yendiği lig maçında son dakika oyuna alındı. (Karadeniz Gazetesi)

 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 15:21

İLGİLİ HABERLER