Dünya
  • 22.3.2007 06:16

CHİRAC İLAN ETTİ: OYUM VE DESTEĞİM SARKOZY'YE!..

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, ilk turu nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde halef olarak partisinin adayı Nicolas Sarkozy’yi desteklediğini ve oyunu ona vereceğini ilan etti.

Chirac, kampanyasına ağırlık verebilmesi için Sarkozy’nin 26 Mart’ta İçişleri Bakanlığı görevini bırakacağını da söyledi. Sarkozy, Chirac’ın destek sözleri karşısında "çok duygulandığını" belirterek desteği, hem siyasi açıdan, hem de kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Chirac, televizyonda yaptığı kısa açıklamada, Sarkozy’nin çalışmasını ve angajmanlarına sadık kalmasını takdir ettiğini belirtti.

Sarkozy’ye daha önce Chirac’ın en güvendiği eski başbakanlardan Alain Juppe ve Jean Pierre Raffarin ile şimdiki Başbakan Dominique de Villepin destek verdiğini açıklamıştı. Aynı partiden gelen Chirac ile Sarkozy arasındaki ilişkiler, Sarkozy’nin 1995 seçiminde Chirac’ın rakibi Edouard Baladur’u desteklemesi yüzünden gerilmişti.

Öte yandan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son günlerin sürpriz ismi François Bayrou, kendisi ile Chirac’ın 1995’teki hali arasındaki benzerliğe dikkat çekti ve Chirac gibi sürpriz yaparak seçimin galibi olacağını iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER