Gündem
  • 19.5.2013 13:41

CHP 11 ilde çözüm sürecini destekliyor

ŞANLIURFA

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Şanlıurfa'da temaslarda bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Her kesimde sorunun çözülmesine yönelik destek konusunda farklı bir eğilim ve yönelim yok" dedi.

Güneydoğu illerindeki vatandaşların sürece destek verdiklerini gözlemlediklerini ifade edene Ensaroğlu, şunları kaydetti:

"Her kesimde sorunun çözülmesine yönelik destek konusunda farklı bir eğilim ve yönelim yok. Ancak farklı illerde farklı siyasi kesimlerde özellikle öncelikler ve kaygılar değişebiliyor ama bunlar önemli farklılıklar değil. Gaziantep ve Kilis'te soruna ilişkin 'Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını söyleyen' epeyce ses dinledik. Sorunun ekonomik yatırımların genişlemesi ve işsizlik sorununun çözülmesiyle halledilebileceğini söyleyen iş adamları da var. Aynı zamanda da bir kimlik sorunun yaşanmasının ekonomik çevrelerce de görülebilmesi benim için ilginç bir gözlem oldu."

Ensaroğlu, bölge insanının temaslarında göstermiş olduğu misafirperverlik ve duyarlılığından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Süreç çok güzel işliyor

Grubun Başkan Vekili Kezban Hatemi de kentte sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüşerek temaslarını tamamladıklarını anlattı.
Sürecin bölgede desteklendiğini belirten Hatemi, "Biz burada da barışın son derece olumlu desteklendiğini gördük. Muhalefet partimiz CHP'nin süreci 11 ilde desteklediğini biliyoruz,  bunlarla ilgili de olumlu görüşmelerimiz oldu. Süreç çok güzel işliyor. Çalışmalarımız yaklaşık 2 aydır bilinen ve görülen bir şekilde devam ediyor. Toplantımızın Diyarbakır ayağı da var. Ondan sonra raporlarımızı hazırlayacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER