Ekonomi
  • 5.10.2005 19:05

CHP : ABD'YE VERDİĞİNİZ BAZI BİLGİLERİ TÜRKİYE'DEN NEDEN SAKLIYORSUNUZ?

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AB ile müzakerelere başlama sürecinde hükümetin muhalefete bilgi vermediğini öne sürerek, ''ABD'ye verdiğiniz bilgileri, Türkiye'den neden gizliyorsunuz'' dedi.
     Öymen, hükümetin, TBMM'yi AB ile müzakereler konusunda bilgilendirmesinin ardından CHP grubu adına yaptığı konuşmada, bu hükümet döneminden çok daha eski yıllarda başlayan ve ''bu hükümetin ömrünün yetmeyeceği şimdiden anlaşılan'' konunun Meclis bilgisine ve değerlendirmesine sunulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.
     Öymen, ''Muhalefetten, halktan, toplum yaşamını doğrudan doğruya ilgilendiren konularda bilgi esirgenerek halka hizmet edilmez. Bu davranışınız, demokratik rejimi hafife aldığınızı gösterir'' diyerek hükümeti eleştirdi.
     Öymen, ''Türkiye, AB'nin bu konuda gerisindedir. Bilgileri kiminle paylaştınız? ABD Dışişleri Bakanı'na bilgi vermiş, görüş almış, destek istemişsiniz. Siz ABD'ye verdiğiniz bilgileri, Türkiye'den neden gizliyorsunuz? '' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER