Gündem
  • 1.9.2013 14:04

CHP Ankara'yı nasıl kazanacak?

NLP Uzman Eğitimcisi Siyasi koç, yazar ve NLP Uzmanları Derneği Başkanı Mustafa Kılınç, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığını nasıl alacağını analiz etti.

NLP Lideri Mustafa Kılınç, nlp.haber.com’da yayımlanan analizinde, CHP'nin 2014 yerel seçimlerde göstereceği adayın kesinlikle "güç", "tutku", "bütünleştirme" ve "vizyon" anlamında bütünlük içerisinde olması gerektiğini söyledi. Yerel seçim sürecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara giden yoldaki vizyonunu göstereceğini ifade eden Kılınç, “Farkı yaratan her zaman farktır” dedi. Ankara’dan adaylık için adı geçen isimleri tek tek değerlendiren Kılınç, CHP’nin, Mansur Yavaş ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında başarılı olamayacağını iddia etti. Kılınç, “Çünkü CHP'nin ihtiyacı olan adayın 'farklı' davranış ve meta programlarına sahip olup 'bütünleştirici' çözüm üretici ve sürükleyici bir özelliğe sahip olması gerekir. Mansur Yavaş, bu kapsamda MHP Belediye Başkan adaylığı sürecinde 'umutları söndürme' noktasında kalmıştır. Yeniden aday gösterilmesi halinde umutları söndürecektir” diye konuştu.

CHP'NİN PROF. DR. YALÇIN KARATEPE SÜRECİ

Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin adaylık sürecini de değerlendiren Kılınç, şunları söylerdi:

“Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile CHP'nin Belediye Başkanlığı yarışında sonuç alacağını düşünmüyorum. Her ne kadar 'insan odaklı' projelerde yer aldığını ve insan unsuruna önem verdiğini belirten Prof. Dr. Karatepe bu süreçte karşısına çıkacak olan muhtemel adaylara karşı etkin olamayacaktır. Bu seçim oldukça farklı gelişmelerin olacağı, çok hızlı değişim ve 'güç' odaklarının muhtemel olacağı bir yarıştır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aday belirlerken; şimdiki duruma göre değil gelecekteki muhtemel öngörülen AKP ve MHP adaylarına fark atacak, onları arkada bırakacak adaya odaklanmalıdır. CHP Genel Başkanı için bu seçim çok ama çok önemlidir. CHP Genel Başkanının bu konudaki kararı genel seçimler öncesinde 'ne' istediğini ortaya koyacaktır.”

BÜYÜKERŞEN, CENGİZ TOPEL SÜRECİ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Cengiz Topel Yıldırım'ın isminin geçmesinden sonra bazı çevrelerin Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'ın ismi dolaştırmaya başladığına dikkat çeken Kılınç, “Hatta bu durum bazı çevreler tarafından sosyal medya ortamlarında yeni bir CHP Genel Başkanı doğuyor olarak gösterildi. Ancak Ankara'nın genel yapısı, seçmen profili ve seçim yolculuğuna baktığımızda Yılmaz Büyükerşen'ın Ankara için doğru aday olmadığını görebiliyoruz. Bilmenizi isterim ki; hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Büyükerşen Eskişehir'de başarılı bir performans göstermiştir. CHP, Büyakerşan ile ilgili Ankara dışında değerlendirme yapabilir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ankara'da kazanmak istiyorsa, doğru adayı tercih etmek ve bu konuda kesin kararlı bir tutum sergilemek zorundadır. Bu CHP için bir lüks değil gerekliliktir” diye konuştu.

MELİK GÖKÇEK İMPARATORLUĞUNA DUR DEMEK

NLP Uzmanları Derneği Başkanı Kılınç, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında sürpriz olarak Cengiz Topel Yıldırım’ın ortaya çıktığını söyledi. “Cengiz Topel Yıldırım Ankara için bugüne kadar ismi geçen en güçlü aday” diyen Kılınç, “Ankara'yı CHP'nin alması, 20 yıllık Melih Gökçek imparatorluğuna dur demesi için Cengiz Topel’i aday göstermeli. CHP, muhtemel AKP adayı Gökçek karşısında güçlü davranış sergileme meta programına sahip olan Cengiz Topel Yıldırım şansını çok iyi kullanmalıdır” yorumunu yaptı. Kılınç, analizinde şu görüşlere yer verdi:
“Bir siyasi koç olarak, şu ana kadar CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak ismi geçen kişilerin meta programlarına baktığımızda Cengiz Topel’in, CHP için büyük bir fırsat ve şans olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, Cengiz Topel muhtemel AKP adayı Gökçek karşısında CHP'nin politikalarının en iyi uygulayabilecek meta programa sahip güçlü, başarılı ve sevgi dolu bir isim. Liderlik, başkalarına görünmeyeni görebilme vizyonuna sahip olabilmektir. CHP bu kez Ankara'nın fark yaratmasını istiyorsa, değişim zamanının geldiğini düşünüyorsa yönetime 'sözde değil öz'de gerçekten talipse o zaman sol ve sağ kesimi kucaklayacak, bütünleştirici, tutkulu bir vizyon sergileyen Cengiz Topel şansını kullanmalıdır. Zaman kazanma zamanıdır. Bütünlüğe kilit vurma zamanıdır. Değişim zamanıdır. Ötekileştirmeden birleştirme ve başarının hazzını yaşama zamanıdır.”

NLP NEDİR?

NLP, yaşamda üzerinde düşünmeden, otomatik olarak gerçekleştirilen algılama, düşünme ve davranış süreçlerini, bilinçli hale getirme ve geliştirmede üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, zihnin işleyişi ile ilgili, yetmişli yılların sonlarına doğru Amerika'da geliştirilen bir model ve metodoloji. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER