Gündem
  • 31.7.2012 23:08

CHP : Arap baharı PKK baharına dönüşüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Haluk Koç, "Hükümet sayesinden arap baharı Kürt baharına dönüyor.Bunun nedeni izlenilen yanlış dış politikalardır" dedi.

"Değişik konuların ülkemizi ve siyaseti daralttığı konulardan geçiyoruz" diyen Koç, "Arap Baharı olarak adlandırdığımız süreç sınırlarımız yakının da olası sonuçları itibarıyla artık bir PKK Baharına dönüşmüş durumdadır. AKP'nin hayalci dış politikası Türkiye'yi ve bölgeyi içinden çıkılması zor bir sürecin içine sokmuştur. Küresel oyun kurucular Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde halkları inanç ve etnik farklılıklarına göre karşı karşıya getirerek kendi çıkarlarına  uygun bir siyasi haritayı, bir siyasi coğrafyayı şekillendirmek peşindeler. Bu yaşananlara bir isim yakıştıracak olursak emperyalizmin yeni versiyonuyla yeniden iş başında oluşu diye adlandırabiliriz" dedi.
Koç, "Maceracı içi boş akademik görüşlerini hala savunmaya devam ediyor. Eleştiri kabul etmiyor, parmakla çağrılmayı içine sindirebiliyor. Çaresiz ve etkisiz kaldığını bir türlü görmek istemiyor. Çözümü hala Erbil'de arama gafleti içinde" diye konuştu.
Koç, Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik  eleştirisine tepki gösterdi. Koç, "Yabancı bir atasözü vardır. 'Ne kadar boş ve hükümsüz olduğunuzu anlayabilecek kadar akıllı olmalısınız" dedi
Kürt kökenli vatandaşların üzerinden terör ve etnik siyaset araçlarıyla söylem geliştiren yerel yöneticilere seslenen Koç, "Düşünce özgürlüğü çerçevesinde düşüncelerinizi ortaya dökebilirsiniz. Terörü ve silahı siyasi şantaj olarak hala kullanıyor olabilirsiniz. Ancak şu unutulmamalıdır ki Türkiye'nin rüşvet, pazarlık, cetvel, pergel ile kurulmuş bir devlet değil.  Bedel ödenerek kuruldu. Birliğimizi ayrıştıracak, gevşetecek her adıma karşıyız" diye konuştu.
Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduklarını belirten Koç, CHP'nin her türlü kirli savaşa karşı olduğunu, barıştan yana olduklarını vurguladı. Koç, "MYK'da Kılıçdaroğlu üyelerin görev bölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arkadaşlarımızın görüşlerini aldı. Alanda ve sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Ak Parti'nin medya ve yargı üzerinde bir baskı kurduğunu ve  bun 12 Eylül Referandumu ile pekiştirdiklerini ifade eden Koç, "Bir benzeteme yapmak istersek bunun adı 'saray kavgasıdır.' AKP hükümeti bütün koalisyon oluşumlarını ortada kaldırmak istemiş özel yetkili mahkemelerin ortadan kaldırılması adı altında başlayan süreçte yaşanan kavgaları da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili yasayı da bu şekilde yorumlamak gerekir" diye konuştu.
 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER