Gündem
  • 17.10.2008 13:30

CHP, BAKAN ATALAY'IN İSTİFASINI İSTEDİ

Özbolat, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Murat Karayalçın'ın başkanlık yaptığı 1989-1994 yılları ile bugünkü borçlarının ne olduğuna ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini, İçişleri Bakanı Atalay'ın cevapladığını söyledi.
Atalay'ın yanıtını gazetecilere okuyan Özbolat, yanıtta, ''Ankara Büyükşehir Belediyesinin 1989-1994 yıllarına ait Hazine garantili tahvil ihracı yoktur. Söz konusu yıllara ait borçlar, 1994-1997 yıllarında ödenmiştir. Bu döneme ait tahvil ihracı, 1996 yılından itibaren Hazine garantisine alınmıştır. Hazine Müsteşarlığı dışında, kamu kurum ve kuruluşlarına vadesi geçmiş tahakkuk etmiş herhangi bir borç bulunmadığı anlaşılmıştır'' denildiğini ifade etti.
Özbolat, ''Atalay'ın, BOTAŞ'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesinden alacağı olan 677 milyon YTL'yi gizlediğini'' öne sürdü. Hazine Müsteşarlığı verilerine göre ise ağustos ayı sonu itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin vadesi geçmiş borcunun 4 milyar 380 milyon YTL olduğunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının da BOTAŞ'ın alacağını tahsil edebilmek için haciz işlemi başlattığını anlatan Özbolat, ''Bir soru önergesi, Melih Gökçek'i korumak uğruna yanlış cevaplandırılmıştır'' dedi.
-''TBMM BAŞKANI TOPTAN'I GÖREVE ÇAĞIRIYORUM''-
Özbolat, ''devletin en üst makamları ve bakanlarının, yandaşlarını korumak için kamuoyuna yanlış bilgi vererek halk yanılttıklarını'' öne sürerek, şöyle konuştu:
''İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yanlış bilgi verirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler gerçekleri açıklayarak, hükümet ve devlet içindeki çelişkiyi göstermektedir. Soru önergeme verilen yanlış cevap, devletin ve TBMM'nin saygınlığını ayaklar altına almıştır. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı göreve çağırıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, daha önemli konularda acaba neler gizliyor? Partisine mensup bir belediye başkanını korumak için kamuoyunu ve milletvekillerini neden yanıltıyor? Böyle bir İçişleri Bakanının, Türkiye'nin güvenliğine ve kamu yararına olan tüm işleri gizlediğine inanıyorum. Sayın İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER