Gündem
  • 31.3.2009 00:00

CHP BİLECİK VE SİVASLI’DA SEÇİMLERE İTİRAZ ETTİ

CHP, Bilecik Belediye Başkanlığı seçimine şaibe karıştığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

İlk belediye başkanlığı oyları açıklanması gerekirken sonra açıklandığını iddia eden CHP İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, oyların tekrar sayılmasını istedi. İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdiklerini belirten CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise, gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edeceklerini kaydetti.

CHP Belediye Başkan adayı Faik Akarkarasu da, "Öncelikle Bilecik halkına CHP'ye göstermiş oldukları ilgiden, destekten ve göz nurundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kimseyi haksızlığın üzerinde oturtmayız ve oturtmayacağız. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz" dedi.

SİVASLI’DA OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itirazı üzerine oylar yarın yeniden sayılacak.


Edinilen bilgiye göre Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde belediye ve il genel meclisi seçimlerinde çıkan tartışmalı sonuçlar üzerine CHP İlçe teşkilatı sonuçları İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti. İlçe seçim kurulu yapılan bu itiraz üzerine oyları yarın yeniden tasnif etme kararı aldı.

CHP Sivaslı İlçe Başkanı Ali Poyraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sandık başı imza sayıları ile sandıktan çıkan oy pusulalarının birbirini tutmadığını bu nedenle seçim sonuçlarını itiraz ettiklerini söyledi. CHP İlçe Başkanı Poyraz, oy kullanmaya giden seçmenleri bazı siyasi partilerin para dağıttığını da iddia ederek oyların yeniden sayılması halinde seçimi kendilerinin kazanacağını iddia etti.

Sivaslı İlçesi’ndeki belediye başkanlığı seçimlerinde CHP bin 480, AK Parti bin 499 ve MHP ise bin 212 oy alarak ilk üç sırayı paylaşmıştı. 19 oy farkıyla Sivaslı İlçesi’nde başkanlığa seçilen AK Partili Zafer Küçükgöl ise kendilerinin de sonuçlara itiraz ettiklerini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER