Gündem
  • 1.4.2020 21:50

CHP’de iki isim daha partiden atıldı

CHP'den ihraç haberleri art arda geliyor. CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu, İrem Çiçek'in ardından boykot kararını delen Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen'i de ihraç etti.

CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu, CNN Türk’e boykot kararına uymayan üyeleri Ümit Kocasakal ile partinin Libya politikasını eleştiren eski bakan Mehmet Sevigen’in ihracına karar verdi.

CHP, geçen şubat ayı başlarında yanlı yayın yaptığı iddiasıyla CNN Türk'e yönelik boykot kararı aldı ve bunun bütün üyelerini kapsadığını duyurdu. Karara rağmen CNN Türk'te programa katılan eski İstanbul Baro Başkanı Prof.Dr. Ümit Kocasakal, Avukat İrem Çiçek ile partinin Libya politikasını eleştiren ayrıca A Haber'e çıkan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen hakkında CHP İl Başkanlığı'nca işlem başlatılarak, disiplin kuruluna sevkleri kararlaştırıldı.

Indepedent Türkçe'nin CHP kulislerinden aktardığı bilgiye göre Kocasakal ve Sevigen, partiye gelerek CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyelerine savunmalarını verdi. Çiçek'in savunmasını vermediği belirtildi.

Karar metninde beş üyenin Çiçek'in ihracına onay verirken avukat olan üç üye ise AİHM'in ifade özgürlüğü ve Çiçek'in partiyi temsilen bir görevinin olmadığını vurgulayarak karara muhalefet şerhi koydu. Bir üye ise oylamaya katılmadı.

Çiçek, beşe karşı üç oyla ihraç edildi. Sevigen ve Kocasakal da oy çokluğu ile ihraç edildi.

İhraç edilenler itiraz edebilir

İhraç edilen kişilerin 10 gün içerisinde CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na itiraz hakkı bulunuyor. İtirazın ardından ihraç kararının onanması veya reddedilmesi Yüksek Disiplin Kurulu'nca karara bağlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2020 21:37

İLGİLİ HABERLER