Gündem
  • 10.2.2014 10:24

CHP’de tepkiler bitmiyor

Mevcut belediye başkanı yerine başka bir adayın gösterildiği Kuşadası’nda, CHP ilçe Başkanı Soner Kaplan, CHP Genel Merkezi’nin aday belirleme yöntemini sert sözlerle şöyle eleştirdi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün yerine genel merkez tarafından CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun yakın arkadaşı Özer Kayalı’nın aday gösterilmesi tepkilere yol açtı. Parti binasında toplanan partililere hitaben konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, şunları söyledi: "Kuşadası’nda 2007 yılının sonunda CHP ilçe yönetim kurulu üyesi olarak partide başladığımızda, Esat Başkanın ilçe başkanlığında, partinin oylarını yüzde 36’lardan bugün yüzde 65’e getirdik. Buradaki emekçi insanların sayesinde adaylık sürecinde bunlar konuşulmuyor. Bu parti Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi dedik, bu parti buradaki emekçi arkadaşların emekleriyle Kuşadası’nda bu noktaya geldi."

Kuşadası Belediyesi’ni AK Partili belediye başkanından, AK Parti iktidarından açık farkla alan bir ilçe örgütü olduklarını anlatan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Kuşadası’nda, CHP ilçe örgütüne, gençlik kollarına, kadın kollarına, belde yöneticilerine, belde başkanına, il yönetimine, mevcut milletvekillerinin 2 tanesinin sözüne, düşüncesine saygı gösterilmiyor. Örgüt hiçe sayılıyor. Önümüzdeki dönemlerde belediye başkan aday adaylığı düşünen arkadaşlara şunu söylüyorum, böyle bir mücadeleye girmeyin, böyle bir yarış içerisinde olmayın, bugün çalışan, emek veren, gecesini gündüzüne katan, çoluğunu çocuğunu ihmal eden partililerin böyle yarış olma içinde hakkı yok. Emek vermeden, uğraş vermeden, 5 yıl partiye uğramadan, partinin sorun ve problemlerini yaşamadan, emek vermeden aday olma koşullarını bugün öğrenmiş durumdayız. Ben partiye hiç uğramadan, partilileri dikkate almadan aday olan arkadaşıma hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Benim isyanım şuna, ısrarla şunu söylüyorum, burada bir yığın arkadaşımız var, yarından itibaren hiçbir arkadaşımız ben belediye başkanı aday adayı olayım diye gidip bir yığın para harcamasın, bir yığın insanı arkasından sürüklemesin. Çalışmayın, 5 yıl oturun, partiye gelmeyin, partinin hiçbir programına katılmayın, 5 yıl sonra birilerin eteğine tutunarak belediye başkan adayı olursunuz.“

İlçe teşkilatı olarak ön seçimden yana olduklarını kaydeden CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: “Her partilimizin gönlünden bir aday geçiyordu. Biz hiçbir zaman bu partide bu yarışa hayır demedik, biz 3 kez yönetim kurulu kararı aldık. Dedik ki Kuşadası Belediye Başkan adayını Kuşadası’nın partilileri belirlesin dedik. Biz bunu genel merkeze götürdük, ne dedi genel başkanım, benim belediye başkanımın hırsızlığı yoksa, yolsuzluğu yoksa, ahlaksızlığı yoksa ben mevcut belediye başkanımla devam edeceğim dedi. Biz bu sözlerine istinaden ilçe yönetim kurulu olarak ilk aldığımız yönetim kurulu kararını söylüyorum. Mevcut belediye başkanıyla devam noktasında yönetim kurulu üyeleri oy birliğiyle karar almıştır. Sonra süreç gecikti dedik ki, ilk aldığımız kararın arkasındayız ancak bu karar uygulanmıyorsa, uygun görülmüyorsa, Kuşadası’na sandık koyalım, belediye başkanı adayını Kuşadası’nda yaşayan partililer belirlesin, biz bundan gocunmuyoruz dedik."

30 gün süre geçmesine rağmen cevap gelmediğini belirten Kaplan, şöyle konuştu: "Biz tekrar bir kez daha yönetim kurulu kararı aldık. Yine aynı noktada aldığımız her iki kararında arkasındayız, süreç uzadıkça Kuşadası’nda kaos yaşanıyor, belirsizlik çok büyük boyutlarda biz ilçe yönetimi olarak, ilçe başkanlığı olarak inisiyatif alıyoruz, bir an önce Kuşadası’na sandık konulmasını rica ediyoruz dedik, yönetim kurulu kararını verdik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuşadası İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak, Kuşadası’nın temsilcileri olarak, biz sıradan insanlar değiliz, biz burada partililerin oylarıyla seçilen yöneticileriz, bizlerin oylarıyla seçilen bugün genel merkez yöneticileri, genel merkez başkanı var biz hepimiz hiyerarşik bir şekilde birbirimizin düşüncelerine, görüşlerine saygı duymak durumdayız. Beğeniriz, beğenmeyiz ama örgütün kararına bütün birimlerin saygı duyması gerekiyor."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:48

İLGİLİ HABERLER