Gündem
  • 17.12.2010 13:53

CHP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI SONA ERDİ:İŞTE KARAR...

EDA ŞIK
ANKARA

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek "Bütün il başkanların ortak görüşü genel başkana tam destek çıktı.

PM üyeleri içinse her il başkanı 5 ila 10 arasında isim yazarak zarfın içine koyarak genel başkanı verdi. Partinin tüzüğüne uygun bir kurultay düzenlenecek, bu konuda herhangi bir alternatif liste çıkacağın da zannetmiyorum" dedi.

Şimşek, kararın oybirliği ile alındığını belirtti Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu ise "Blok listeye tam destek çıktı. Tüm il başkanları genel başkanın listesine tam destek verdi, hiçbir il başkanından farklı bir görüş gelmedi" diye konuştu.

Alternatif bir ikinci listenin çıkıp çıkmayacağı yönündeki soruya Canalioğlu, "Hayır. Tek listeyle kurultaya gidilecek" yanıtını verdi Canalioğlu, kurultayda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun oybirliği iye Divan Başkanlığına önerileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin toplantı sonrasında yaptığı kısa açıklamada ise İl başkanlarının bu konuda bir değerlendirme yaptıklarını söyledi. Bir gazetecinin tartışmalar bitti diyebilir miyiz? yönündeki soruya Tekin, "Sorusu da cevabı da içinde. İl Başkanları açıklama yaptılar. 81 il başkanımız 22-23 Mayıstaki tutumlarını devam ettiriyorlar" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:24

İLGİLİ HABERLER