Gündem
  • 18.5.2013 14:34

CHP ile MHP'nin kafasına vura vura hatırlatacağız

CHP ve MHP'nin kafasına vura vura...
"Batık bankaları hatırlatacağız"
Onur BAYRAM- Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)


ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, batık bankaların ülkeye verdiği zararın, CHP ve MHP yöneticilerinin başlarına vura vura hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katılan Bakan Veysel Eroğlu, 2001 krizinde batan bankaların bugünkü değerinin 231 milyar TL olduğunu açıkladı. Koalisyon hükümetinin bütün bankaları batırdığını iddia eden Eroğlu, "Büyük, muazzam bir soygun yapılmadı mı ? 231 milyar lira hortumlanmışız. İmar Bankası soygunundan dolayı mudilere 8,5 milyar dolar ödendi. Batık bankaların ülkeye verdiği zararı, CHP ve MHP yöneticilerinin başlarına vura vura hatırlatacağız" dedi.

MHP VE CHP TABANI DA BİZİM KARDEŞİMİZ

Bankaların batmasından muhalefeti sorumlu tutan Bakan Eroğlu, şöyle dedi: "Muhalefete, 'siz geçmişte milletin parasını hortumlattınız, sizin konuşmaya hakkınız yok' diyeceğiz. Bunu her fırsatta kafalarına vuracağız. Yalnız bunu, partinin yöneticilerine söyleyeceğiz. Tabana değil. Taban bizim kardeşimiz, onlardan rey alacağız, onlara değil. MHP'nin tabanı da CHP'nin tabanı da bizim kardeşimiz. Taban kandırılmış, onlar aldatılmış, onlara doğruyu anlatıp o kardeşimizden de oy alacağız. Sorun onları yanlış yönlendiren yöneticilerinde, bizim tabanla halkımızdan olan tabanlarıyla bir sorunumuz yok."

CİDDİ MUHALEFET ŞART AMA HALA TOPARLANAMADILAR

Yerel seçim sürecine değinen Eroğlu, yapılacak çalışmalar konusunda da bilgiler verdi. Seçimleri kazanmanın üç önemli ayağı olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, bunları, teşkilat, inanç ve takım çalışması olarak sıraladı. Tüm partililerin takım çalışmasına ayak uydurması gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Seçimler sırasında diğer partiler aramıza nifak sokmaya çalışır. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Demokrasinin gereği, ciddi bir muhalefet şartı. Ama hala yok, ve hala toparlanamıyorlar" diye konuştu.

KAZAK ERKEK EVDE 'KAZAK MI' YOKSA 'KAZAK MI ÖRÜYOR' MEÇHUL

Afyonkarahisar için yerel seçimde oy hedeflerinin yüzde 70 olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, seçim sürecinde planlı çalışmak gerektiğini vurgu yaptı. Kadınlara büyük görev düştüğünü aktaran Eroğlu, "Hanımlar, gündüz saatlerinde küçük bir hediyeyle selam vererek herkesi ziyaret etmeli. Biz erkekler eser gürleriz ama evde hanımların sözü geçer. 'Kazak' erkeklerin eve girdiğinde 'kazak mı' olduğu yoksa 'kazak mı ördüğü' meçhuldür. Yolları altınla kaplasanız dahi, gönül almazsanız seçim kazanamazsınız. O yüzden kadınlara büyük iş düşüyor" dedi.

TEŞKİLAT ÜYELERİNİN EVLENMESİNE VESİLE OLUN

Teşkilatın yardımlaşmasının önemine de değinen Veysel Eroğlu, parti teşkilatının bir aile gibi olmasını istedi. Bakan Eroğlu, teşkilatta evlenecek yaştaki kız ve erkeklere uygun damat ve gelin adaylarını bulmanın da teşkilat üyelerinin görevi olduğunu kaydetti.
Eroğlu'nun yaklaşık iki saat süren konuşmasının ardından toplantıya bir süre ara verildi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER