Gündem
  • 18.10.2008 00:15

CHP İLK KEZ HÜKÜMETİ BAŞARISI İÇİN KUTLADI!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinin, ''önemli bir gelişme'' olduğunu belirterek, katkısı olan herkesi içtenlikle kutladıklarını ifade etti.
Öymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinin kuşkusuz çok önemli bir gelişme, ancak Türkiye'nin bundan sonraki tavrının da o ölçüde önemli olduğunu vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi'nde ağırlığı bulunan ülkelerin oylamalarda veto hakkına sahip ülkeler olduğuna dikkati çeken Öymen, veto kullanılmayan oylamalarda Türkiye'nin rolünün ve tavrının önem taşıyacağını kaydetti.
Asıl önemli konunun Türkiye'nin burada nasıl bir politika izleyeceği olduğunu ifade eden Öymen, ''Türkiye büyük devletlerin dümen suyundan mı gidecektir, yoksa kendi özgür politikasını mı izleyecektir? Nasıl bir tutum içinde olunacağını izleyeceğiz ve göreceğiz'' diye konuştu.
Öymen, üyeliğin dış politika açısından önemini vurgulayarak, ''Kuşkusuz, Türkiye'nin üyeliği çok önemli bir gelişme olmuştur. Katkısı olan herkesi, Dışişleri Bakanlığındaki arkadaşlarımızı içtenlikle kutluyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER