Gündem
  • 6.6.2014 17:27

CHP’li vekiller eylem yapan ailelerle

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen anneler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemlerine devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Tekirdağ Milletvekili Candan, annelerin yanına gelerek acılarına ortak oldu. Ziyaret sırasında Onur’a gözyaşları içinde feryat eden anne Azize Güney, çocuğunun özlemi nedeni ile kendisinde hastalıklar baş gösterdiğini söyledi.

CHP’li Onur, "Aileleri dinlemek istedik. Vali bey ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışınak ile görüştüm onlarında genel değerlendirmeleri oldu. Tabi burada ilginç olan barış olduğu dönemde çatışmasızlık varken neden bu insanlar ortadan kayboluyor. Kaçırılıyorsa, kendi gidiyorsa veya alıkonuluyorsa araştırmak lazım. Demek ki fiili olarak baktığımızda bir çatışmasızlık ortamı var ama bunun altında bambaşka bir şey var, insanlar kandırılıyor olabilir. Ama bir sorun devam ediyor bu görülüyor ailelerin bir çağrısı etkili olacağını sanıyorum çözüm için önemlidir. Ailelerin burada değil valiliğin önünde durmaları lazımdı. Bir rapor hazırlayıp sunacağız" dedi.

"ÖZELLİKLE HÜKÜMETİN..."
CHP Kadın ve Çocuk Sorunları Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yücel ise, eylem yapan anaları desteklediklerini söyledi. Yücel, "Barış olsun istiyoruz diyen anneler var gayet insani bir dilek. Her ana yavrusunu dizinin dibinde ister. Özellik bu kadar küçük yaşlarda onlardan ayrılmak istemezler. Gerçekten çok zor koşullarda çocuklarını büyütüyorlar. Bu kadar imkansızlık içinde hepimiz öyle yetiştik, ana olduk analığın ne olduğunu anne olduktan sonra daha iyi anladık. Dolayısıyla buradaki insanların talebine kulaklarımızı tıkayamayız. Yüreklerimiz kapamak da olmaz. Bunlar gayet masumane talepler, gayet insani talepler, buna samimiyetle yaklaşmak lazım. Ortada bir sorun var ve bu sorun bugünün sorunu değil. Bu ortamı hazırlayan bazı sebepler vardır olmuştur ama insani boyutlarda yaklaşmak lazım. Özellikle hükümetin bu süreçte samimiyetle yaklaşması lazım" diye konuştu.
Vekiller, bir süre annelerle görüştükten sonra eylem yerinden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:25

İLGİLİ HABERLER