Ekonomi
  • 16.4.2019 15:20

CHP’liler Saadet Partisi’nin sivil toplum örgütlerini hedef aldı

CHP yandaşı medya; Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi , Saadet Partisi’ne yakın sivil toplum örgütlerini hedef aldı.

CHP’nin yandaş medyasından  "Cami düşmanlığ"ı… Saadet Partisi ile “örtülü, örtüsüz” seçim işbirliği gerçekleştiren CHP zihniyeti, Edirne İl Müftülüğü ile imzalanan “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında öğrencilerin camilere götürülmesini hedef alırken, saldırının en dikkat çekici boyutlarından birini de, etkinliklerin bir bölümünün organizasyonuna katkı sağlayan Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi “Saadet Partisi’ne yakın” sivil toplum örgütlerinin de hedef alınması oldu.

Haberlerde, Saadet Partisi’ne yakın sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen “Siyer-i Nebi” etkinliklerinin de aralarında bulunduğu faaliyetler,  “Anayasal Suç” olarak nitelendirildi.

MGV’leri Kapatan Zihniyet!

Çocukların camilerde “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersini görmesinin hedef alınmasına tepki gösteren vatandaşlardan bazıları, bu “28 Şubat zihniyeti’nin Milli Gençlik Vakfı’nı kapattığını, Kur’an kurslarını yasakladığını ve namaz kılmayı bile “irtica suçu” kapsamında değerlendirerek memlekette “yasakçı terör” estirdiğini hatırlatarak, “Bunlar Saadet Partisi’ni de seçimlik malzeme olarak kullandı ama seçim bitince, sivil toplum örgütlerini böyle hedef aldı” dediler.

Şu Zihniyete Bak, 28 Şubat Kafası Yerli Yerinde!

CHP  yandaşı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlerde, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde dinci uygulamaların önünü açan yeni bir işbirliği anlaşmasına daha imza attı” ifadeleriyle “28 Şubat Ruhu” hortlatıldı.

Edirne İl Müftülüğü ile imzalanan, “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında ildeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için camilere götürülmesin i “Anayasal Suç” olarak nitelendiren 28 Şubat zihniyeti, Plevne İlkokulu ve Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Selimiye Camii’ni ziyaret etmesini bir “skandal” olarak nitelendirdi.

Cami Hakkında Bilgi Verilmesi “Anayasal Suç”muş!..

Haberlerde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlerde öğrencilere Selimiye Camii hakkında bilgi verilmesinin,  Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün de ‘derse’ katılarak öğrencilere, “Camilerin İslam’daki yeri” konulu konuşma yapmasının “Anayasal Suç” olduğu öne sürüldü.

Saadet’in Sivil Toplum Örgütlerini Böyle Hedef Aldılar

Çağdışı yobaz zihniyetin sözde haberlerinde, Saadet Partisi’ne yakın sivil toplum örgütleri de şu ifadelerle hedef alındı:

“İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle iktidara yakın vakıflara teslim edilen okullar, neredeyse her gün yeni bir gerici etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Velilerin ve öğretmenlerin itirazlarına rağmen okullarda, yarışma ve keşif adı altında gerici vakıfların propagandası yapılıyor. Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaokullardaki gerçekleştirecekleri etkinliklerin sonuncusu “Siyer-i Nebi” adlı etkinlik oldu. Yarışma için okullara, ‘’En Sevgili’’ başlıklı kitaplar, haftalar önce gönderildi. “Peygamber yaşamını örnek almaya” çağrılan çocuklar, din kültürü öğretmenlerince çalıştırıldıkları kitaplardan, 20 Nisan’da para ödüllü bir sınava girecek. Para ödülü çocukları çekmek için bir araç olarak kullanılırken, “kaşif grupları” ile tarihi, dünyayı, yarını keşfetmeye yardımcı olacakları vaadinde bulunuluyor.”

Temel Karamollaoğlu’nun tepkisi ne olacak?

Çocukların camilerde “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi almasını “Anayasal Suç” olarak nitelendiren ve bu kapsamda Saadet Partisi’ne yakın sivil toplum örgütlerini de hedefe yerleştiren zihniyetin bu tavrı karşısında, Çamlıca Camii’ne ilişkin sözlerinden dolayı tepki çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ne diyeceği merak ediliyor.

Prof.Dr. Sürat: “Temel abi mutlaka bir şey söyler herhalde”

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, Temel Karamollaoğlu’nun bu zihniyet tarafından “Sivas Katili” olarak hedefe yerleştirildiğini, binlerce kez CHP zihniyetinin hakaret ve iftiralarına maruz bırakıldığını hatırlatarak, “Bu sefer de böyle yapmış bu zihniyet, Milli Görüş’ün sivil toplum örgütlerini hedef almış. E, şimdi seçim de yok, Temel Abi bir şey der herhalde, izleyelim.” diye konuştu.

 Necmi Güven   yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 16.4.2019 15:24

İLGİLİ HABERLER