Gündem
  • 1.5.2024 13:24

CHP ve DEM kışkırttı Saraçhane'de olaylar çıktı

CHP kışkırttı ortalık karıştı! DİSK ve KESK 1 Mayıs eylemlerini sonlandırdı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen CHP, DEM Parti ve DİSK’in Taksim ısrarı devam etti. 

CHP, DEM, DİSK ve KESK Taksim’e yürümeye çalıştı: ‘Dağılın’ uyarısına taşlı sopalı saldırı!

CHP lideri Özgür Özel, Taksim için vatandaşları Saraçhane'ye çağırırken, yasak tanımayan bazı sendika ve sol örgütler güvenlik için önlem alan polise saldırdı. Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklama sonrası Ekrem İmamoğlu ile aracına binip bölgeden ayrıldı. Öte yandan CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TSK'ya kimyasal silah iftirası atıp PKK'ya arka çıkan Şebnem Korur Fincancı ile bir araya geldi..

SARAÇHANE'DE TOPLANDILAR

Yaşananların ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri, Saraçhane'de toplandı. Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi.

CHP, DEM, DİSK ve KESK Taksim’e yürümeye çalıştı: ‘Dağılın’ uyarısına taşlı sopalı saldırı!

CHP'DEN YASAĞA RAĞMEN TAKSİM ISRARI

Cumhuriyet Halk Partisi ve DİSK yasağa rağmen Taksim'e yürüyüş düzenlemeye çalıştı. Alınan tüm tedbirlere rağmen CHP ve DİSK'in Taksim ısrarı devam ederken, yasak tanımayan bazı sendika ve sol örgütler polise saldırdı.

İMAMOĞLU VE ÖZEL'DEN 'TAKSİM' PROVOKASYONU
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de polislerin bulunduğu alana yürümek üzere bir araya geldi.

Yürüyüşün önündeki engelin kaldırılması için polis amiriyle görüşme yapan Özgür Özel, taleplerinin emniyet tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özel, "Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Birileri Taksim'i kendi egemenliğinde görüyor" dedi.

1 MAYIS'TA İHANET KARESİ

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel TSK'ya kimyasal silah iftirası atıp PKK'ya arka çıkan Şebnem Korur Fincancı ile bir araya geldi.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ... "SİZİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜZ BU KADAR"

İmamoğlu ve Özel'in PKK tabibi ile yan yana poz vermesine AK Parti'den çok sert tepki geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Atatürk'ün ordusuna kimyasal silah iftirası atan Şebnem Korur Fincancı 1 Mayıs'ta da baştacı yapılmış. Özgür Özel ve İmamoğlu ile poz vermiş. Şaşırmadık! İşte sizin Atatürkçülüğünüz bu kadar!" paylaşımında bulundu.

CHP KIŞKIRTTI ORTALIK KARIŞTI

1 Mayıs için vatandaşlara Taksim çağrısında bulunan CHP lideri Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklama sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte aracına binip bölgeden ayrıldı.

Konuşmaların ardından bazı siyasi partililer ve sendika üyesi gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek üzere harekete geçti.

Yürüyerek Bozdoğan Kemeri'ne ulaşan gruplar, burada polisin barikatıyla karşılaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise bir süre polis müdürleriyle görüştü. Gruplardaki bazı kişiler, söktükleri kaldırım taşlarını, pet şişeleri polise attı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla polise saldıran göstericiler, polisin tazyikli su ve biber gazıyla yaptığı müdahaleyle geri çekildi.

 

DİSK VE KESK EYLEMLERİ SONLANDIRDI

Polisim dağılmaları yönündeki uyarıları sonrasında DİSK ve KESK,1 Mayıs eylemlerini sonlandırdığını açıkladı.

.

 

Güncellenme Tarihi : 1.5.2024 13:55

İLGİLİ HABERLER