Gündem
  • 17.10.2008 00:23

CHP, YENİ BİR ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI İSTEDİ

İZMİR - CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin yeni bir ulusal kurtuluş savaşını başlatması gerektiğini'' söyledi.
Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesince düzenlenen ''Cumhuriyet Söyleşileri''ne katılarak, ''Türkiye Nereye Gidiyor?'' konulu bir konuşma yaptı.
Karşıyaka Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katılılan Kılıçdaroğlu, sözlerine, ''Belki sizlere iyi bir tablo çizmeyeceğim, ama şunu iyi bilin; sizin gücünüz bu tabloyu ters yüz edecek. Aksi takdirde hepimiz tarihe hesap vermek zorundayız'' diyerek başladı.
Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasına ilişkin şu görüleri dile getirdi:
''Bunu bir hukuk davası olarak görmek mümkün değil, bu bir siyasi davadır. AK Partiye karşı muhalefeti başlatan insanların belli suçlarla içeri alınmaları, onlara gözdağı verilmesi. Başka da bir özelliği yok bu davanın. Bu dava başladığı yerde bitmiştir. Bu dava artık siyasi davadır.''
Kılıçdaroğlu, insan onurunun korunması için herkesin işkenceye karşı çıkması gerektiğini belirterek, ''Hele işkence sonucu ölüm daha da vahimdir. Geçmişte bu olaylar hep kapatıldı, ama kapatılmamalı. Bunların üstüne el birliğiyle gitmeliyiz. İşkenceyi yapanlardan da mutlaka hesap sormalıyız'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:19

İLGİLİ HABERLER