Gündem
  • 29.5.2019 16:28

CHP yine işçi kıyımı yaptı

Yine CHP yine işçi kıyımı

İşçi kıyımını 'tatlı' bulan CHP, Bolu'dan sonra Eskişehir'de de boş durmayıp Belediye bünyesindeki Bem-Bir-Sen Sendikası’nın üyelerini sürgün etti.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen Eskişehir’in ilçesi Odunpazarı Belediyesi’nde işçilere siyasi baskı ile işçi kıyımı yapıldığı ortaya çıktı. Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem-Bir-Sen Sendikası’nın üyelerinin sürgün edilmesinden dolayı sendika yöneticileri ve üyeleri bugün belediye önünde eyleme gidiyor. Akit’e konuşan Bem-Bir-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, yıllardır bu milletin değerleriyle küfür edip, demokrasi adına bu işleri yapan insanların tekrar sahnede olduğunu söyledi.

Üyelerimizi zorla istifa ettirdiler!

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Mazlumiyet, mahsumiyet insan haklarına dokunmayacağız, insanları onurlarından ve işlerinden etmeyeceğiz demeleri sadece bir yalandan ibaret. 31 Mart Yerel Seçimleri’den sonra el değiştiren belediyelerde Bem-Bir-Sen’e kayıtlı yaklaşık 7 bin üyemizi zorla tehditle istifa ettirdiler. Belediyelerde baskı işleterek, tespitte bize yapılması gereken 1000’in üzerinde üyemizi zorla istifa ettirerek, kendi yandaş sendikalarına üye yazdılar” dedi.

İnsan haklarını yok sayıyorlar!

“Dönem olarak farklı bir dönüş içerisindeyiz” diyen Medeni Sevinç, “Yıllardır sağcı-solcu oynayanların her kılıktan kılığa girdiklerini de burada müşahede ettik. Ben bunların sosyal demokratlılarına da, milli değerlerine bağlılıklarını da  kalmadığı sadece ajitasyonla, Türkiye’de ekonomide ufak bir kırılganlığını da ön ayak ederek, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne hiçbir riayet göstermeden maalesef bu işler yapılıyor” şeklinde konuştu.

Üyelerimizi sürgün ediyorlar!

Medeni Sevinç şöyle devam etti: “Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde 9 arkadaşımız yerlerinden edilerek, başka müdürlüklere gönderildiler. Bem-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcımız Fethullah Özsarı, mali hizmetlerde çalışmaktayken hayvan barınağına gönderiyor. 4688 sayılı yasa gereği kamu görevlilerinin sendika da faaliyet gösterenlerin yerlerinin değiştirilemeyeceği ifade edilmesine rağmen. Aleni bir şekilde sürgün etmişler. Kanun açık bir şekilde ortada bu adam sendika yöneticisi ise onun işiyle, aşıyla ve göreviyle uğraşamazsın. 9 tane arkadaşımızı da tehditle, şantajla sürgün ettiler.”

RESUL EKREM ŞAHAN

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 29.5.2019 16:31

İLGİLİ HABERLER