Gündem
  • 30.1.2014 10:52

CHP'de aday krizi

Vatan'ın haberine göre CHP'nin Şubat ortasına kalan ilçe adayları belirlenmesi nedeniyle bu hafta sonu yapılacak aday tanıtım toplantısı da iptal edildi.

CHP 1 Şubat günü iller bazında tüm Türkiye adaylarını tanıtmak amacıyla Ankara’nın en büyük kapalı spor salonu Ankara Arena'da yapmayı planladığı Aday tanıtım toplantısı iptal edildi.

ADAYLAR DEĞİŞEBİLİR

Toplantının İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi bir çok ilin önemli ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmaması nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Ayrıca belirlenen bazı il ve ilçelerde adayların değişme ihtimalinin de gündemde olduğu bu nedenle toplantının yapılacak son PM'den sonraya ertelendiği kaydedildi. CHP PM'nin 09-16 Şubat haftasında toplanması beklenirken toplantının ardından belirlenecek tüm il ve ilçe adayları yine organize edilecek dev bir törenle açıklanacak.

CHP'de özellikle İstanbul ve Ankara'da ilçe adaylarının belirlenememesinin büyük sıkıntı yarattığı bazı adayların, "Aylardır ciddi çalışma yapıyoruz. Hem maddi hem manevi yıprandık örgüt artık adayın kim olduğunu bilmek istiyor" diyerek Genel merkeze tepki gösterdiği de iddia edildi.

"ÇANKAYA AÇIKLANMADAN..."

30 Mart yerel seçimleri aday belirleme sürecinde şimdiye kadar 72'si il merkezi olmak üzere toplamda 900'ü aşkın birimde adaylarını belirleyip ilan eden CHP'de partililerden gelen "aday açıklamada geç kaldık" eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu itirafta bulundu. Kılıçdaroğlu seçim gezileri çerçevesinde kendisine ulaşıp her fırsatta, "Çok geç kaldık" diyen partililere "Genel Merkez yönetimi olarak aday belirleme sürecini oldukça etkin ve başarılı şekilde yürütüyoruz komisyon ve arkadaşlarımız ciddi çalışma yapıyor. Merak etmeyin hiç bir şekilde geç kalmış değiliz. Hatta siyasi rakibimiz iktidar partisi ile kıyaslama yaptığımızda oldukça önde olduğumuz ortaya çıkıyor. Bakın biz şimdiye kadar yetkili kurul olarak PM kararı ile 900 civarında belediyenin adaylarını değerlendirip ilan ettik. Buna karşılık iktidar partisi konumundaki AKP ise sadece 350-400 civarında aday ilanı yaptı. Ama şu da bir gerçek ki, bizim partililer Çankaya başkan adayı açıklanmadan asla tatmin olmazlar" değerlendirmesi yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:03

İLGİLİ HABERLER