Gündem
  • 7.8.2018 17:02

CHP'de imzalarını çekenlerin üçü milletvekili çıktı

CHP'de kurultay imzalarını çeken vekiller: Partiyi böleceğini düşündük

Hürriyet'in haberine göre CHP'de kurultay için imza verip geri çeken 31 kişiden üçü Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım oldu.

İsmail Saymaz'ın habere göre milletvekilleri Aydın ve Arık, tabandaki ve halktaki değişim talebinden ötürü imza verdiklerini belirtip, yerel seçimden önce yapılacak kurultayın partiyi böleceğini düşünerek imzalarını geri çektiklerini söyledi.

Tabanda, örgütte ve halkta değişim talebi oluştu. Biz de kayıtsız kalamadık. Daha sonra iki taraf süreci çok kötü yönetti; genel merkez de, Muharrem İnce de. Bu tartışmanın yerel seçim öncesi bizi daha kötü noktaya götüreceğini gördüm.

Erkan AydınCHP Bursa Milletvekili

İşin gerçeği üzerimizde yoğun bir baskı vardı. “Değişim şart, görmüyor musunuz, kendinizi mi düşünüyorsunuz, keşke oy vermeseydik” gibi telefonlar geliyordu ... Kılıçdaroğlu’nun yöneliminin de partiye genel başkan yetiştirmek olduğunu, değişimden çekinmediğini hissettik. Ancak kurultayın yapılmasının partiyi böleceği endişesini hissettik.

Çetin ArıkCHP Kayseri Milletvekili

Güncellenme Tarihi : 7.8.2018 17:04

İLGİLİ HABERLER