Gündem
  • 17.6.2014 15:47

CHP'de Köşk için ikinci bir aday çıkabilir

Toplantının ardından CHP'nin ikinci bir aday çıkarabileceği konuşuluyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önermesinin ardından parti içindeki kriz sürüyor. İhsanoğlu ismine hem ulusalcı hem de sol kanat içinde yer alan milletvekillerinden sert tepki gelmişti.

İhsanoğlu’na tepki gösteren isimler CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı bir toplantıda biraraya geldi.

Al jazeera’nin haberine göre toplantıya yaklaşık 15 milletvekili katılıyor. CHP grup toplantısına katılmayan bu isimler, toplantının başladığı saatlerde Meclis’te biraraya geldi.

Toplantıya Ulusalcı kanatta yer alan Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum ile Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya milletvekillerinin yanısıra sol kanatta yer alan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün de katıldığı öğrenildi..

20 İMZAYLA BAŞKA ADAY GÖSTERİLİR

CHP içinden gelen tepkiler üzerine İhsanoğlu ismine karşı çıkan grubun 20 imzayla yeni bir aday gösterme girişiminde bulunup bulunmayacağı merak konusu. İhsanoğlu ismine tepki gösteren bir milletvekili bu yöndeki bir soruya "Henüz değerlendirmedik" yanıtını verdi. Parti yönetimi ise 'istifa ile sonuçlanabilecek radikal bir çıkış' beklemiyor.

Daha önce CHP içinde ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri parti içindeki değerlendirme toplantısında MHP ile işbirliği yapılması gerektiği görüşünü dile getirmişti ama akıllarındaki isim CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal idi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER