Gündem
  • 16.1.2015 13:36

CHP'de milletvekili listesini cemaat mı hazırlıyor

Cemaat elemanlarına yönelik gözaltılarda cemaat üyelerinden önce emniyete ve mahkemele koşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başı danışmanıyla belaya girdi.
Basına açıklama yapan Derya Alkan, Mahmut Tanal'ın cemaatin önde gelen isimlerilye buluşmak üzere Almanya'ya gittiğini belirterek, "Orada kendisine tekrar milletvekili olma garantisi verildi" dedi.

CHP'li Mahmut Tanal'ın yaptığı kıyak başına dert oldu. Eski danışmanı Derya Alkan, Türk Eczacılar Birliği'nde iş garantisi verdiğini iddia ettiği Tanal hakkında "Sözünü tutmadın" diyerek noterden ihtarname çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal torpil şoku yaşıyor. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün edindiği bilgilere göre Derya Alkan geçtiğimiz yıl Tanal'ın yanına danışman olarak işe başladı. Alkan bir süre sonra Tanal tarafından herhangi bir kamu kurum ve kuruluşu ile kamu tüzel kişiliği haiz kurumun personeli olması zaruri olan 2. Danışmanlık görevine getirildi. Bu göreve getirilirken de Türk Eczacılar Birliği'nde işe sokuldu. İddiaya göre Tanal, danışmanına ayrıldıktan sonra da Türk Eczacılar Birliği'nde çalışma garantisi verdi. Alkan bir süre sonra Tanal ile kavga edip ayrıldı.

İHTARNAME ÇEKTİ

Alkan daha sonra iş garantisi verilen Türk Eczacılar Birliği'ne müracaat etti. Fakat kurumda sadece 7 gün çalışıp ayrılmış gözüktüğünü ve işçi ihtiyaçları olmadığını gerekçesiyle Alkan'ın iş başvurusunu kabul etmedi. Alkan avukatı kanalı ile Mahmut Tanal'a bir ihtarname çekip verilen sözün tutulmasını talep etti. Türk Eczacılar Birliği'nde işe başlatılmasını aksi takdirde yasal yollardan haklarını arayacağını kaydeden Alkan işe başlatılmama gerekçesinin Tanal'ın ahlaka ve dürüstlüğe aykırı taleplerini yerine getirmemesi sebebiyle oluşan husumet olduğunu ileri sürdü.

ALMANYA ZİYARETİ

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile yaklaşık 7 ay çalışan Derya Alkan ihtarnamesinde ilginç bir de bilgi verdi. Tanal'ın geçtiğimiz aylarda Fethullah Gülen grubunun önde gelen isimleri ile buluşmak üzere Almanya'ya gittiğini kaydeden Alkan, bu seyahatin her türlü yol ve konaklama masraflarının İstanbul'dan kendilerine ulaşan bir kişi tarafından karşılandığını ileri sürdü. Alkan, Tanal'ın yeniden milletvekili seçilme garantisi karşılığında Paralel Yapı'nın bildireceği eylemlerde ön saflarda bulunmaya ikna edildiğini anlattı. Alkan kendisine ise PR görevi verildiğini fakat kurgu dolu olarak nitelediği bu eylemlerin maşası olmayı reddetmesi üzerine hakaret dolu söz ve eylemler ile işine son verildiğini öne sürdü. Sabah

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER