Gündem
  • 9.2.2014 00:52

CHP'de ortalık fena karıştı

CHP'de belediye başkan adaylarının belirlendiği PM toplantısında Sarıgül-Ateş Ünal Erzen krizi yaşandı..
CHP'nin bugünkü toplantısında belediye başkanlarını belirleyen Adnan Keskin, Gökhan Günaydın,Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil'den oluşan 5'li komisyona Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu,Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak eşlik etti.

stargazete.com'a gelen bilgilere göre toplantıda İstanbul'un Ataşehir ve Bakırköy ilçe adayları üzerinde yoğun tartışmalar yaşandı. Özellikle Bakırköy için adı geçen Ateş Ünal Erzen ismine Adnan Keskin'den itiraz geldi. Keskin, Ateş Ünal Erzen aday olursa Mustafa Sarıgül'ün adaylıktan çekileceğini belirtince Gökhan Günaydın "Çekilirse çekilsin" şeklinde çıkışta bulundu.. Tansiyonun iyice yükselmesi üzerine Adnan Keskin fenalaşırken Gökhan Günaydın ise Keskin'e su bardağı fırlattı..

Mustafa Sarıgül'le Ateş Ünal Erzen arasındaki gerilim 2005 yılına kadar dayanıyor. 29 Ocak 2005 yılındaki CHP kurultayında dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olan Sarıgül, kurultayda tartışma sonrasında Erzen’e yumruk atmıştı. Sarıgül siyasetteki prestij ve imajının bu yumrukla olumsuz etkilendiğini iddia ediyor. Sarıgül, Erzen için ”Erzen bana tuzak kurdu. Hayatımı kararttı. O kurultayda beni sinirlendirip, tahrik etti. Bu hareketi siyasette 10 yılıma maloldu. Ondan hesap soracağım. Ateş Ünal benim kırmızı çizgimdir” ifadelerini kullanmıştı

AYLİN KOTİL VE HAYRİ İNÖNÜ SÜRPRİZİ

Diğer taraftan Gercekgundem.com'un yazdığına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık ettiği Aday Belirleme Komisyonu toplantısında PM öncesi son hazırlıklar yapıldı. Pazar sabahı (yarın) ise saat 9:00'da MYK başlayacak. MYK'da Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir'in Belediye Başkan Adayları belirlenecek. Ancak CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre Çankaya, Kadıköy ve Çekmeköy belediye başkan adaylıklarının önümüzdeki hafta yapılacak olan PM toplantısına bırakılması da ihtimal dahilinde.

İddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün Beşiktaş'ta Tonguç Çoban, Sarıyer'de ise Murat Haznedar'ı aday yapmak istediği öğrenildi. Sarıgül'ün Bakırköy belediye başkanı Ateş ünal Erzen'in adaylığına karşı olduğu da iddialar arasında.

Bu arada kulislere yansıyan bilgilere göre Beyoğlu ve Şişli'de ise adaylar netleşmiş gibi. Beyoğlu için Aylin Kotil, Şişli için ise Hayri İnönü isminin üzerinde duruluyor. CHP'nin İstanbul'daki diğer belediye başkan adaylarının durumu ise gece geç saatlerde belli olacak.

Öte yandan İzmir Konak'ta Hakan Tartan'ın yanı sıra gazeteci Atilla Sertel'in ismi de toplantılarda gündeme geldi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:49

İLGİLİ HABERLER