Gündem
  • 30.4.2013 11:43

CHP'den '1 Mayıs' bildirisi

ANKARA (AA) - Seval Güler -       CHP'nin işçi ve memur sendikaları, emekliler ve emek bürolarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başkanlığında hazırlanan ve 250 bin adet dağıtılması planlanan bildiride, 1 Mayıs'ın işçiler ve emekçiler açısından hak ve özgürlük mücadelesinin en önemli günü olduğuna, aynı zamanda savaşa ve sömürüye karşı duruş anlamı taşıdığına vurgu yapıldı.
      AK Parti'nin iktidarda olduğu 11 yıllık dönemde iş kazalarında 12 bin kişinin hayatını kaybettiği, 36 bin kişinin engelli durumuna geldiği ileri sürülen bildiride, İş Kanunu'nda yapılan değişikliklerle de güvencesiz, esnek bir çalışma hayatının oluşturulduğu, iş güvencenin ortadan kaldırıldığı savunuldu.
      Bildiride kadınların çalışma hayatı dışına çıkarıldığı, çocuk işçi sayının 1 milyona yükseldiği, 30 kişiden az işçi çalıştıran yerlerde sendikalaşmanın engellendiği, taşeronlaşmanın da arttığı ileri sürüldü.
      İktidarın uygulamalarının eleştirildiği bildiride, CHP iktidarında çalışanlara yönelik projelere de yer verildi. Bildiride CHP'nin iktidar olması halinde taşeronlaşmaya son verileceği, bütün işçi ve emekçilere ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti verileceği, İntibak Yasası'nın yeniden ve daha adil düzenleyeceği ifade edildi.
     
     Yayıncı: Selçuk Aval
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER