Gündem
  • 31.10.2016 15:49

CHP'den Cumhuriyet Gazetesine destek

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda gözaltı kararlarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Ankara Bürosu'na, milletvekillerinden oluşan heyet de gazetenin Şişli'deki merkezine destek ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "FETÖ'yü ülkeye musallat edenler hala ülkenin başında dururken, işini yapan gazetecileri FETÖ gerekçesiyle tutuklamak abesle iştigaldir" diye konuştu.

Yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasından sonra Cumhuriyet gazetesinin AnkaraBürosu'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu’nu gelişinde gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül karşıladı. Kılıçdaroğlu Ankara bürosunda gazete yetkilileriyle buluştu. Gazetecilerin görüntü almasının ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti. Kılıçdaroğlu, "FETÖ'yü ülkeye musallat edenler hala ülkenin başında dururken, işini yapan gazetecileri FETÖ gerekçesiyle tutuklamak abesle iştigaldir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu’nda yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı: "15 Temmuz darbesine hepimiz ortak tavır sergiledik. Bunu genişletmemiz gerekirken bir karşı darbe olayı şile karşı karşıya kaldık. Darbe fırsatçılığı yapıp medya üzerinde baskı kurmak gibi bir olayla karşı karşıya kaldık. Parlamentodan alınan yetkilerle KHK çıkartarak bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek istendi. Türkiye bugün bununla karşı karşıya ise sorumluluklardan biri de AYM’ye aittir. AYM eski içtihadında direnebilseydi bugün bunlar yaşanmayacaktı."

MİLLETVEKİLERİNDEN ZİYARET

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Selina Doğan, Ali Şeker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ErdoğanToprak ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'un yer aldığı heyet de gazetesinin Şişli'de bulunan merdkez binasına destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, " Cumhuriyeti kayyuma teslim ettirmeyeceğiz" dedi. Parti olarak boyun eğmeyeceklerini söyleyen Canpolat,  "CHP, sesini daha gür ve kararlı bir şekilde sokağa da taşıyacaktır " diye konuştu. Hükümetin FETÖ'cüleri bırakıp muhalefete yöneldiğini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet gazetesinin kapanmasına müsaade etmeyeceğiz. Buradaki esas amaç, Cumhuriyet Gazetesini kayyuma teslim etmektir. Cumhuriyet Gazetesini kayyuma teslim ettirmeyeceğiz. Cumhuriyet Gazetesini bu gericiliğe teslim ettirmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER